Matrisler,Determinatlar...
Matrisleri ilk gördüğümde "Bu ne nasıl saçma bir şey böyle !" demiştim. Sonra öğrendim ki matris çok bilinmeyenli denklemlerin çözümünde kullanılıyormuş üniversitede. Tamam ama nasıl kullanılıyor merak ediyorum. Şu an çözdüğüm bütün matris soruları anlamsız geliyor bana. Bir açıklama yapan olursa memnun olurum. Mantığını anlamadığım bir şeyi kabul edemiyorum. Adamlar niye sutun satır kullanmış neye göre, bu çarpma işlemini gerçekleştirmiş. Neye göre kuvvet almışlar. Peki bunlar ne işe yarıyor. ?
Toplam sembolü,çarpım sembolü, karmaşık sayı,logaritma vs. hepsinin kullanışının nedeni, mantıklı bir açıklaması var. Ne için kullanıldıklarını biliyorum.
Matrislerin neden kullanıldığını bilmeden bu konudan soru çözmek, bu konuyu anlamaya çalışmayı düşünmüyorum. "Ne işin var bunun mantığıyla sınavda çıkan soruları çöz yeter" diyenler olabilir. Bu şekilde yaparsam şu an bu konuya çalışmak benim için tamamen bir ezber olur. Hepsini öğrenirim sınavda çıksa yaparım fakat bu konunun mantığını öğrenmem lazım.
Bilenler yardımcı olursa sevinirim.