Matematik Bölümü mezunuyum.
Etüt hocan sallamış ama, sana bu bölümün ne kadar gereksiz ve saçma şeyler öğretildiğini anlatmak istemiş sanırım, seni bundan vazgeçirmek için. Ama bayağı sallamış. Tek kelimeyle ilmî cinayet işlemiş. İnsan; bölümün çok zor olduğunu veya mezun olmanın zor olduğunu söyler, ama böyle karşı örnek vereceğim diye abesle iştigal konuşamaz, konuşmamalı.
Delta yazmayı unutmuş(!);
delta(epsilon)=epsilon'dur o, delta, epsilona bağlı bir keyfiyet orada. Var olan epsilonlardan minimum olanı delta(epsilon) seçilir. Tam bilmeyince böyle karıştırır insan işte. Bir de bilmeyen birine anlatınca senin kafan hepten karışı; bu nasıl bölü
mmüş demeye başlarsın. Hocanın amacı da buymuş zaten dediğine göre. Böyle bir kaos ile senin kafan kaos üssü kaos olur. Ne güzel(!), eğitim veya rehberlik hizmetine bakınız; bu mu olmalı yani...
Arkadaşım; bahsettiğiniz bölüm çok zordur.
Bu bölümler üniversiteye akademisyen hazırlamak için kurulmuştur. Eğitim fakülteleri ise öğretmenlik için kurulmuştur. Yani buradaki dersler çok daha ağırdır. Çünkü statüsü başka. Ama ne var ki kağıt üzerinde, bu hâl ülkede işlemiyor. Eğitim fakültesinden mezunlar da akademisyen oluyor. Halbuki öyle olmamalı. Bunların kuruluş amaçları aynı değil. Zaten güncel konu bu. Öğretmen olmasın deniyor dikkat ederseniz, haberleri takip ediyorsanız. Fakat öğretmen bölümlerinden mezunları akademisyen yapıyorlar.
Size ikisi arasındaki farkı anlattım ve bu bölümün oldukça zor olduğunu, teoremden başka bir şey göremezsiniz. Devamlı teorem gösteirler ve ispatları. Teorem manyağı olursunuz bir zaman sonra.
Bu teoremler veya bölümde anlatılanlar onlarca yıllık çalışmaların ve birikimlerin sonucudur ve bunlar hep kafa adamlar tarafından keşfedildiği için ağırdırlar tabiî, anlaşılması zordurlar onca birkimin. İlk 1. sınıfta şaşkınlaşırsınız, eğer bu şaşkınlığınız gitmez ve mevcut durumu alışamazsanız okuldan hiç keyif almamaya başlarsınız ve bu, okulu bırakmaya, başka bölüme geçmeye doğru gider ve orada sonuçlanır. Eğer bu şaşkınlık halini umursamazsanız bölümü 7-8 yılda ancak bitirebilirsiniz. Veya çok çalışır mevcut duruma alışırsınız ve matematikçi olursunuz.
Tekrar edelim; bölüm oldukça zordur.
Olay budur. Varın siz karar verin.
Etüt hocanız bir şey anlatacaksa size, böyle anlatmalıydı. Rehberlik budur.