Serkan A. 17:46 13 Mar 2012 #1
gereksizyorumcu 21:08 13 Mar 2012 #2
sınıfta %10 luk dilime girer , 50 kişi varsa ilk 5 e giriyor dedi orda koptum
peki sınıftan 6 kişi bu kur sistemine katılırsa ne olacak diye soruyu yapıştırmak isterdim
hehe bakın herkese de kucak açıyor çocuk okuldan eve evden okula tek başına gidebilecek zekadaysa bu sistemde başarılı olur diyor. yani bizim çocuğun matematiğe zaten kafası yatkın değil demeyin gelin bize ücreti mukabilinde çocuğunuzu ilk %10 a sokalım diyor. hatta ikna olmadıysanız ısrar ediyor sözelle bişey olunmaz , bi yerlere gelecekseniz matematikle geleceksiniz diyor.
Allah'ım sen bizi ve öğrenci arkadaşlarımızı 4 kilosu 100 liraya hakiki bal satanlardan koru.
Faruk 21:25 13 Mar 2012 #3
"Sözel zekayla bir şey olunmaz." cümlesi sanırım karakterini yansıtıyor. İnsanların zekasına laf atmak ne kadar da kolay. Nice sözel zekalar vardır toplumları yönetmiştir. Ayrıca ilimde ayrım yapmak ne kadar da dar bir düşünce.
ayhaneva 22:48 13 Mar 2012 #4
bu cümleleri bir eğitimci kurmaz, bir de yazar!... yazmış.
MatematikciFM 23:20 13 Mar 2012 #5
Bu konudaki şahsi fikirlerimi belirtmek istiyorum.
Aslında objektif olarak bakılırsa, matematik müfredatı , çok karmaşık değil. (Şu anki Lise Geometri müfredatını ayırıyorum. O tam bir fiyasko)
Buradaki mesele, matematiğin anlatılması değil bence. Mesele, bu anlatımın arkasından, sınavlarda, müfredatla bağdaşmayan soruların sorulması. Okul müfredatında, sınavlarda çıkan soru tiplerinin çeyreğinin çeyreğini çözemiyoruz. Öğrenci de bu açığı, dershane veya özel ders ile, kapatmaya çalışıyor.
Ben her zaman şunu söylüyorum. Matematikteki mesele, anlayıp anlamama meselesi değil, isteyip istememe meselesi.
O öğretmenin söylediğinin bir benzerini ben de söylüyorum. Tuvalet ihtiyacını kendi giderebilen her öğrenci Matematiği yapar, en azından sınıfını rahat rahat geçecek kadarını yapar, yeter ki istesin, dersi dinlesin, sorumsuzluk yapmasın ve öğretilenleri tekrar etsin.
Aslında, sınıf içinde bu iş halledilir, ama normal şartlarda tabi. Ama maalesef, eğitim sistemimizde şu anda hiçbir şey normal değil.
Bence her insanda, hem sayısal, hem sözel zeka vardır. Ama kiminde, % 70 sayısal, %30 sözel zeka vardır. Kiminde de, %70 sözel, %30 sayısal zeka. Bu kadarı bile, insanın günlük, sözel ve sayısal anlamda işini görmeye yeter, yeter ki, bu yönünü geliştirip ortaya çıkarsın.
Ben , matematik anlatmak için, özel teknikler üretmeyi uygun bulmuyorum. Bu iş klasik anlatımla, ve beyin cimnastiği ile hallolur bence.