1. #11

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Ben şahsen popüler fiziği seviyorum , hatta geçen yıl popüler fizik kitaplarından bayağı bir okudum, hoşuma gidiyor ve ama iş fizik testlerine gelince nefret ediyorum
    O yüzden elimi atmıyorum.

    Fizik bana, matematikten daha çekici geliyor ama popüler matematik kitapları okumayı değil, matematikte test çözmeyi ya da ispatı seviyorum.

    Garip bir durum.

  2. #12

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Sayın gereksizyorumcu, doğruya doğru, benden başka Matematik alanında çalışan yok. Ama bu demek değil ki, Matematik bölümü gereksiz. Hatta ben daha da ileri gidip , Matematik Liselerinin de, açılmasını gerektiğini savunuyorum. Yıllarca, sadece Fen liseleri varken, Edebiyat liselerini de açtılar. Niye Matematik lisesi olmasın. Bu konudaki birçok düşüncemi önceki sayfada paylaştım. Matematik yeteneğine sahip öğrencilerin Fen ve Anadolu liselerine hapsedilmesi , bana göre yanlış. Amiyane tabirle, çekirdekten Matematikçi yetiştirmek istiyorsak bu gerekli. Ben , Fen bölümü ve Fen Lisesi mezunlarının yeteri kadar Matematikçi olarak yetiştiğine inanmıyorum. Denilebilir ki, sen Matematik bölümünde okudun da, ne karı oldu sana. Karı değil, zararı bile oldu. Bu iş, pilot uygulama gibi birşeydi. Biz son sınıfa girdiğimizde açtılar, bizden bir iki yıl sonra kapattılar. ÖSS sistemini buna göre düzenlemediler. Biz, Fen bölümünden daha az Fen dersleri gördük ve ÖSS ve ÖYS de, daha az net yaptık bu yüzden. Bu işi sürekli kılıp,, sınav sistemini de buna göre düzenleselerdi, çok daha iyi olurdu. Benim bunu savunmam bi şeyi değiştirmiyor zaten. MEB in, böyle bir şeyi düşündüğü yok.

  3. #13

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Bu arada, sayın gereksizyorumcu, Matematiği iyi olup da, Feni kötü olan bilmiyorum demişsiniz. Biri ben mesela. ÖYS de, 62 Fen sorusundan, 18 netim vardı. Biyolji 0 , Kimya 5, Fizik 13 net.

  4. #14

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    hocam kaçı matematikle ilgili diye sorarken amacım mtematik bölümleri gereksiz tezini savunmak değildi . ben de esas olarak sizin gibi düşünüyorum matematik lisesi de edebiyat lisesi de açsınlar ve öğrencileri üniversiteye tornadan çıkmış gibi değil de donanımlı başlasınlar.
    soruyu neden sordum? sonraki yorumumda anlaşılıyor aslında. ben de resimdekiler gibi matematik okumak isterdim ama bu yolda devam etmeyeceğimi bile bile resimde yer almak istemediğimden okumadım. insanlar ya sevmediği şeyleri bir takım eğrisi doğrusuna denk gelmelerle okuyorlar ya a sevdikleri şeyleri okuyup bunun devamını getimiyorlar. herkes hem sevdiği şeyi okusa hem de devamını getirse ne güzel olurdu

    matematikte başarı ve diğer derslerde başarılık konusuysa genel olarak sizin kendinizle ilgili bir durum. bir insan matematik yapabiliyorsa zihni çalışıyordur. diğer konularla ilgili tek yapılması gereken zihnini bu konuya yönlendirmek ve biraz da zaman. fizik heleki lise seviyesinde bir matematikçinin yapamayacağı bişey değil. siz muhtemelen buna zaman ayırmadınız.


 
2 sayfadan 2.si BirinciBirinci 12

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. matematik formülleri bölümü
    mert75 bu konuyu Forum Yardımı forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 31 Ara 2014, 02:03
  2. Matematik Animasyon Filmi: Matematik Hikayeleri
    Serkan A. bu konuyu Matematik Arşivi forumunda açtı
    Cevap: 5
    Son mesaj : 20 Eki 2013, 01:48
  3. Matematik Bölümü Bitirenler
    AYARcom bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 13
    Son mesaj : 12 May 2012, 21:28
  4. Cevap: 3
    Son mesaj : 24 Haz 2011, 13:20
  5. Matematik Dergisi, Matematik Panosu için poster ve resimler
    Serkan A. bu konuyu Geometri Materyalleri forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 11 May 2011, 02:39
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları