Dıştan çok sevdiğim ama içinden pekte memnun olmadığım bir kitabın incelemesini yapacağım.
Mustafa Yağcı My Geometri 1
Öncelikle fiziksel özelliklerinden bahsedersen
kitap 672 sayfa. İçi tamamen renkli.Kitabın tek bir konusu var.Üçgen.
Evet yanlış yazmadım. 672 sayfanın tamamı üçgen. Konu anlatışı tıpkı my matematik 1 gibi sizinle konuşurcasına anlatılmış.
Şimdi sıra içi;
Kitap müfredat dışı konularıda işliyor. Müfredatta yok diye konu ayrımı yapmıyor.Bu güzel. Çünkü aradığın her şey tek bir kitabın içinde.
Sorular gayet güzel. kaliteli.
Bir güzel yanı ise sorduğu soruları konuya uygun çözümünü istiyor. Geometri yapı itibari ile çok çözümlüdür.(Yanlış hatırlamıyorsan bir geometri sorusunun 81 tane çözümü yapılmış. Gerisini siz düşünün) Ama sizden anlattığı konu ile çözmenizi istiyor. Başka yolla da çıkıyor ama onun isteğini yapın
İlk baş bu kitapla ygs/lys çalışmayın.Bu kitap okula yardımcı veya okul sırasında konuyu iyi kavramak için yapılmış. Bu sınava girecekler için külfet olur. Çünkü 3 kitapta-ortalama her kitap 500'er sayfa- tüm geometriyi bitiriyor. Çok uzun.
Kitabın sevmediğim hatta nefret ettiğim bir diğer sorunu ise çözümlü örnekleri az. Her konuda bazı kalıp sorular ve anların kalıp çözümleri olur. Onu çözüyor ve direk soruya boğuyor. İnsan daha fazla çözümlü örnek soru istiyor.
Bu kitabı gönül rahatlığı ile söylüyorum hiç geometri bilmeyene çok zor gelir. Alırlarsa zorlanabilirler. Hatta bunu geometri bilmeyene önermiyorum. Geometrisi geliştirecek veya temeli sağlam kişilere öneriyorum. Çünkü üstte de bahsettim. çözümlü örnekleri çok az. Diğer verdiği örnekler ise çok kolay değil. orta düzeyde. Örnek soruya bakarak çözerseniz kolay geliyor ama bakmadan çözmekte biraz zorlar.
Genel olarak orta düzeyde olmakla birlikte okula yardımcı bir kitap. Hatta liseye gidipte geometrimi geliştireyim diyenlerin alması gerektiğini düşünüyorum.
Şimdiden başarılar