1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    problemler

    1 den 100 e ( 1 ve 100 dahil ) kadar numaralandırılmış toplar bir kutuya konuluyor. kutudan en az kaç top alınmalıdır ki alınan toplardan en az birinin numarası kesinlikle 4 ve 6 ile tam bölünsün ?


    bir cuval fındık a kg . fındıklsrın 1/4 ü kabuktur. fındıkların 1/3 ü kabuklarından ayriıldıktan sonra cuval tartılırsa AGIRLIGI B KG OLUYOR. buna göre bir cuval fındıktan kaç kg fındık içi elde edilir?



    çift sayı da takımın katıldıgı bir yarısmada takımlar 2 şerli eşlenerek birbirlerini eleyeceklerdir. bir takımın diğerini elemesi için aralarında oynadıkları art arda iki oyunu ya da herhangi 4 oyunu kazanması gereklidir. bu yarısmanın 1.cisi en cok 49 oyunla belirlendiğine göre yarısmada kac takım katılmıştır?

  2. #2

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    1. soru

    1 ve 100 arasında, 4 ve 6 'ya bölünebilen rakamlar:

    12, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96

    toplam 8 adet rakam 4 ve 6'ya bölünebiliyor. Demek oluyor ki 100 adet toptan 92 adet top çeksek, bunların hepsi 4 ve 6'ya bölünmeyebilir. En az bir tanesinin bölünebilmesi için, en az 93 adet top çekmeliyiz.

  3. #3

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    2. soru
    a kg gelen bir çuval fındık, 4'te 1 oranında kabuk içeriyor. Bu durumda, bir çuval fındıktan 3a/4 oranında fındık içi elde ederiz.
    Ayrıca, soruda verilen bilgiye göre, 3'te 1 oranında fındık kabuklarından ayrılınca, çuvalda 2a/3 oranında kabuklu fındık kalır. Bu kalan fındıklar tartılınca, B kg geliyor.
    Bir çuval fındıktan ne kadar fındık içi elde ederiz sorusuna cevap için, doğru orantı kurarız.

    2a
    3
    " " B kg ise




    3a
    4
    " " x kg'dır.




    2a
    3
    .x=
    3a
    4
    .B



    x=
    3a
    4
    .B.
    3
    2a



    x=
    9B
    8
    kg



    fındık içi elde ederiz.


 

Benzer konular

  1. Problemler
    shouva bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 27 Şub 2013, 23:57
  2. Problemler
    rhl_184 bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 4
    Son mesaj : 15 Ara 2012, 21:52
  3. problemler
    yağmurcan bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 4
    Son mesaj : 13 Ara 2012, 15:31
  4. problemler
    k.dir7 bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 05 Ara 2012, 20:25
  5. Problemler
    elff bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 27 Kas 2012, 18:42
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları