MatematikTutkusu.com Forumları

Geometri

1 2 Son
m-athematics 22:25 14 Haz 2013 #1

sentetikgeo - ait kullanıcı resmi (Avatar) sentetikgeo 23:53 14 Haz 2013 #2

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 00:33 15 Haz 2013 #3
bu çözüm biraz eksik değil mi?
mesela yukarıdaki s lerden birisi s de diğeri neden t değil, onun da s olmasının nedeni nedir? ya da benzer şekilde aşağıdakilerden biri 5s de diğeri neden 8t değil de 8s?
bunun teğetler dörtgeni olduğunun tespitinin yapılması ve dolayısıyla diğer köşelerden gelen parçaların da açıortay olduğunun söylenmesi gerekli diye düşünüyorum.

sentetikgeo - ait kullanıcı resmi (Avatar) sentetikgeo 00:37 15 Haz 2013 #4
bu çözüm biraz eksik değil mi?
mesela yukarıdaki s lerden birisi s de diğeri neden t değil, onun da s olmasının nedeni nedir? ya da benzer şekilde aşağıdakilerden biri 5s de diğeri neden 8t değil de 8s?
bunun teğetler dörtgeni olduğunun tespitinin yapılması ve dolayısıyla diğer köşelerden gelen parçaların da açıortay olduğunun söylenmesi gerekli diye düşünüyorum.
Sol üst taraftaki üçgen birbirinin simetriği olduğu için alanları eşit.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 00:46 15 Haz 2013 #5
simetrik olduklarını nasıl söyleyebiliyoruz
iki kenarları ve bu kenarların arasındaki açıları eşit mi? eşit olan açıları kenarların arasında değil.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 00:47 15 Haz 2013 #6
hatta teğetler dörtgeni değilse açıları hakkında bişey diyemiyoruz.

sentetikgeo - ait kullanıcı resmi (Avatar) sentetikgeo 00:48 15 Haz 2013 #7
simetrik olduklarını nasıl söyleyebiliyoruz
iki kenarları ve bu kenarların arasındaki açıları eşit mi? eşit olan açıları kenarların arasında değil.
üç kenarları eşit.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 00:50 15 Haz 2013 #8
hmm biraz geç oldu ama uyandım
biz yine de bunun aynı zamanda teğetler dörtgeni olduğunu bi kenara not edelim.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 00:53 15 Haz 2013 #9
olimpiyatta işine yarayabilir diğer köşelerden gelenler de açıortay, kesişim noktası merkez.( karşılıklı kenarları toplamı eşitse teğetler dörtgeni)

sentetikgeo - ait kullanıcı resmi (Avatar) sentetikgeo 00:58 15 Haz 2013 #10
Teşekkür ederim bilmiyordum.

1 2 Son