MatematikTutkusu.com Forumları

Doğruda açılar sorusu

ab.bilgili 00:57 03 Ağu 2012 #1

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 16:10 03 Ağu 2012 #2
Soruya bakarken boynum tutuldu. Doktor ve ilaç ücretini senden alıcam
d şıkkı yanlış
tam açı olması için +300 ya da -60 döndürülmeli.

Bu arada e şıkkındaki, "geniş üstü açı" tabirini ilk defa duyuyorum. Ne kadar cahil kalmışım ben yaa

ab.bilgili 19:05 03 Ağu 2012 #3
geniş üstü demek ölçüsü 180 dereceden büyük demek.ayrıca bu sene geometriye major,minor gibi yeni kavramlar geliyormuş.

kcancelik 19:16 03 Ağu 2012 #4
Benim bildiğim kadarıyla major, minor kavramları zaten vardı. Mesela çemberde iki noktayla kısıtlanan yaylardan ölçüsü küçük olana minor, büyük olana major diyorduk. En azından bize öyle anlattılar.
İyi günler.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 19:37 03 Ağu 2012 #5
geniş üstü demek ölçüsü 180 dereceden büyük demek.ayrıca bu sene geometriye major,minor gibi yeni kavramlar geliyormuş.
Cahilliğim giderdiğin için teşekkürler canım

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 19:38 03 Ağu 2012 #6
İlk mesajımdaki 1. cümleyi dikkate almayıp, 3. cümleyi ciddiye alman da ilginç bu arada

ab.bilgili 22:52 03 Ağu 2012 #7
BİR ŞEY DEĞİL CANIM.(matematikçifm)

ab.bilgili 22:57 03 Ağu 2012 #8
Bu arada arkadaşlar benim okuduğum yıllar major minör gibi kavramlar yoktu.adamlar bu kavramları(major, minör...gibi)yeni koymuşlar.benim okuduğum sene(major ,minör...gibi) kavramlar yoktu.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 23:37 03 Ağu 2012 #9
BİR ŞEY DEĞİL CANIM.(matematikçifm)
Daha 16. mesajında bu ne laubalilik.
Resmi yan çevirip yüklediğin , espriyle hatırlatayım dedim.
Sen bu hatana bakmadan, çözülen soruya bir teşekkür etmeden, sana söylenmemiş lafa, karşındakindekinin öğretmen olduğuna dikkat etmeden, bilmişçesine cevap veriyorsun. Ben yine kibarca ikaz ediyorum seni. Hatanı anlayacağına daha da cıvıtıyorsun.
Ben bilmiyor muyum, geniş üstü ile neyi kastettiğini. Ama matematikte böyle bir tabir yok efendi.
Küstahlığın lüzumu yok.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:43 03 Ağu 2012 #10
ab.bilgili, 9 tane konu açmışsınız. 7 tanesine yorum da yazmamışsınız teşekkür de etmemişsiniz.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm