Ben de bu soruyu coğrafya mantığyla açklym çünkü aklıma başka mantıklı bi şey gelmiyo

Bu bölgenin ekvatoral bölgede olduğnu varsaysam 12 saat gece 12 saat gündüz.... Bizm budist de sabah 6 da yola çıksın 18 de güneş batsa (12 satte tamamlyz ya) 18 e birkaç dakika varken gelsin tapınağa ibadetni yapsın bir kaç saat sonrada tekrar yola çıksın geceyle gündüz süresnin eşit olduğnu ve 18 de batan güneşin 12 saat sonra 6 da doğacağnı düşünüyrm ve yine inerken harcadığı zamanın çıkarken harcadığı zamandan az olacağnı bu farkı meditasyon sürecyle kapattığnı varsayıyorum. Yani saat 6 budistin yolculuğa başladığı andır. Aynı zamanda tepeye 12 saatte tırmanan budist bi kaç saat ibadet yaptıktan sonra 12 saatte çıktığı tepeyi 12 saatten az bi sürede inmiş, yolculuğnu tamamlamş ve başlangıç saati olan 6 da aynı zamanda yolculuğnu taammlamştır. Güneşin doğuş vakti 6 budistin hem yolculuğa başladığı hemde yolculuğnu tamamladığı andır. Ben bu sorunun içinden bu şekilde çıkardım

Küçük bi not budist nüfusun fazla olduğu yer Hindistandır. Hindistan ekvatoral bölgede olduğna göre bu olay da muhtemel ki orada vuku bulmuştur