duygu95'den alıntı:
Son sınıfa gelip bu tarz kitaplarla zaman kaybetmek pek akıllıca gelmiyor bana. Hadi 9-10.sınıfsan çözebilirsin işte o zaman ufkunu açar ama 11-12.sınıflarda bu tarz hele ki ygs-lys müfredatı içinde bulunmayan kitapları çözmeniz size sadece zaman kaybettirir.
Buna katılmıyorum açıkçası.Sonlu matematik kitabını bitirdim bu bana hiç zaman kaybettirmedi aksine soruları artık daha farklı biçimlerde çözebiliyorum.YGS-LYS müfredatında öğretilmeyen pek çok kısa yol var.Farklı soru tarzları uyduruyorlar diyorsunuz olimpik sorularla ilgilenen bir öğrenci sorulabilecek tüm farklı soru tiplerine hazırdır diye düşünüyorum.
tenten1'den alıntı:
orkun'a katılıyorum.gereksizyorumcu hocamız sürekli tekrarlıyordu konuyu anlayıp 50-60 soru çözseniz bütün konuları tam anlayarak bitirmeniz daha iyi diyordu.Bencede mantıklısı bu hadi 50-60 olmasında 100-110 olsun.
Sabri Hoca öyle demiş olabilir bana da 'olimpik sorularla ilgilen ufkunu açar' demişti.
Kısacası olimpiyatlara hazırlanmanız veya hazırlanmamanız önemli değil.YGS ve LYS'de çok rahat çözmek istiyorum diyorsanız olimpik sorularla ilgilenmelisiniz.Her sorudan farklı bir yol çıkaracağınıza emin olabilirsiniz.
cengizhanhck'den alıntı:
bu kitaplarda ygs-lys kitaplarinda belkide 10 testte bir rastladiğiniz bütün sorular var.Dediğim gibi zor sorulari yaparken zaten zor sorunun içinde birçok kolay soruyu çözüyorsunuz.Hele de 11 de çözmesinin bir sıkıntısı yok bence.
Kesinlikle katılıyorum! Benim istediğim ygs-lys'de adam gibi bir başarı yapayım da ankara hukuk tutturayım değil ki sadece , ben ileriki yaşantımda da matematikle ilgilenmek istiyorum (olimpiyat sorularıyla vs.) ne demişler matematik bir gençlik oyunudur.Şimdiden ne kadar kaparsak o kadar kârdır.
orkun44'den alıntı:
tabi yine sizin bileceğiniz ben kimyadan bile olimpiyat çözerim diyorsanız çözün:)
Dediğim gibi amacım sadece YGS veya LYS değil.
ilerki yaşantımda da ilgilenmek istiyenlerdenim bu zamana kadar nasıl olimpiyatlara çalışmamış diye çok pişmanım.Aynı pişmanlığı ilerde de yaşamak istemiyorum.Cidden insanın ufkunu açacak zekasını geliştirecek nitelikte sorular.