mstf262 22:43 03 Ara 2012 #1
merhabalar bi soru var cozemedım
lim( x² + 5x + 4 )
(−−−−−−−−− ) üzeri x =? yarın sınavda cıkma ihtimali yuksek olan soru yardımcı
( x² - 3x + 7 ) olursanız sevinirim
x->sonsuz
kcancelik 22:50 03 Ara 2012 #2
Soruyu yanlış okumuşum, bu hali beni aştı. Yine de uğraşıyorum, belki bir cevap çıkar.
İyi günler.
mstf262 23:45 03 Ara 2012 #3
teşekkür ederım yazabildiğim kadarıyla yazdım
kcancelik 01:06 04 Ara 2012 #4 Burada sorunun benzeri çözülmüş, çözüme bakabilirsiniz.
İyi günler.
gereksizyorumcu 02:33 04 Ara 2012 #5 Soruyu yanlış okumuşum, bu hali beni aştı. Yine de uğraşıyorum, belki bir cevap çıkar.
İyi günler.
bunu öğreniyor olmalısınız , en azından bu soruyu senin yapabileceğine eminim. bence seni aşmaz
lisedeyken bize şöyle bi kural vermişlerdi sanki
x→∞ ken
lim f(x)=0 ve lim g(x)=∞ ve lim f(x).g(x)=L, L∈R ise
lim(1+f)
g=e
L (bu kuralı link verdiğin çözümdeki adımları izleyip çıkarabilirsiniz)
bundan sonrası kesri 2 parçaya ayırmaya bakıyor
lim (1+(8x-3)/(x²-3x+7))
x = e
8
Alp50 02:37 04 Ara 2012 #6 bunu öğreniyor olmalısınız , en azından bu soruyu senin yapabileceğine eminim. bence seni aşmaz
lisedeyken bize şöyle bi kural vermişlerdi sanki
x→∞ ken
lim f(x)=0 ve lim g(x)=∞ ve lim f(x).g(x)=L, L∈R ise
lim(1+f)
g=e
L (bu kuralı link verdiğin çözümdeki adımları izleyip çıkarabilirsiniz)
bundan sonrası kesri 2 parçaya ayırmaya bakıyor
lim (1+(8x-3)/(x²-3x+7))
x = e
8
hocam 1 üzeri sonsuz müfredattan kalkmış olabilir yani arkadaş hiç bu tür soru görmemiş olabilir
gereksizyorumcu 02:55 04 Ara 2012 #7 hocam 1 üzeri sonsuz müfredattan kalkmış olabilir yani arkadaş hiç bu tür soru görmemiş olabilir

yani şu an bi banka mevduatınıza yıllık bazda %50 olmak üzere saniye başı bileşik faiz uyguluyoruz dese üniversite okumadan 100 liramızın sene sonunda kaç para olduğunu bulamayacağız. çıkarılacağını sanmıyorum ama böyle bi konunun müfredattan çıkarılması oldukça garip. askerlik aklıma geldi, cezalı tuvaletler , tanklar vs . acaba müfredat yapıcı bi abimiz üniversite sınavında bu konudan soru kaçırdı da onun cezası mı?
Alp50 03:03 04 Ara 2012 #8
Doğrusu dayım spk nın sınavına girmemiş olsaydı ben bulamayabilirdim onu

geçen sene dersanede gördüğümüzü hatırlıyorum okulda da hoca bahsetmişti ama sınavlarda müfredatta yok diye sormadıklarını hatırlıyorum