duygu95 03:44 11 Ağu 2012 #1
Bu foruma ilk yazi benden olsun
Arkadaslar bu yil sinava gireceklerde sinav stres durumu ne alemde stres yasayan var mi ?
Furkan61 03:53 11 Ağu 2012 #2
İlk yorum da benden olsun.
12. sınıf konuları hariç diğer sınıfın konularında az-çok bilgi birikimine sahibim ve 23 Ağustos'ta da dershaneye başlıycam için o konuları orda pekiştirip, 12. sınıfa da biraz ağırlık verdin mi tamamdır.
Zaten büyük bir ihtimal okul birinciliği kontenjanından yerleşeceğim için içim rahat. Yeni sisteme göre de 60 ek puan geliyor. Bu beni sıralama da epey üstte çıkarır diye umuyorum.
O yüzden pek bi stresim yok. Ama 24 Mart denince bi kalbin iki kez tekliyor. Ama genelde stabil
MatematikciFM 05:00 11 Ağu 2012 #3
Bu bölümde sınav tecrübesi olanlar, tecrübelerini aktarabiliyorlar değil mi?
Yoksa sınava girmişlere, ununu elemiş eleğini asmışlar olarak mı bakıyorsunuz?
Ben sınava girdiğimde hiç stres yaşamadım dersem yeridir

Çünkü işin ciddiyetinin farkında değildik. Ciddiye almadığın bir şeyin stresinin de yaşamazsın zaten

Daha doğrusu ciddiye alıyorduk, ama şimdiki gençlik kadar bilinçli değildik.
Şahsen ben değildim.
Benim literatürüme ÖSS kelimesi, L2 de girdi.
-Toplam 8 kitap
-3-4 tane deneme sınavı,
-2 haftalık bir dershane
İşte ÖSS çalışmamın özeti
Sınav günü yaşadıklarım da cabası.
Abimin külüstür bir motorsikleti vardı. Sınav günü motoru istedim abimden. Yarı yolda bozuldu

Bi benzinciye motoru bıraktım, kalan kısmı dolmuşla gittim, sınav dönüşü motor tamir ettim. A bu da sınav günü
Hiç stres mtres yok

Şimdiki gençler bir taraftan daha şanslı, bir taraftan daha şanssız.
ŞAnslılar çünkü ÖSS bilinçlendirmesi ilkokula kadar inmiş durumda
Şanssızlar çünkü, herkes ÖSS hakkında bilinçlenmiş durumda
Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?
Şimdiden başarılar size
Serkan A. 05:04 11 Ağu 2012 #4
İlginçmiş Fikri hocam.
Şimdi bu stresi ortadan kaldırmak için istediğin zaman sınav ol. Girdiğin sınavlardan aldığın en yüksek puanla tercih yap uygulamasını başlatacaklar 2014 sonunda. Kesin niyeti aldılar. Ygsyi kaldırıp lise bitirme sınavı geliyor ve bunu
meb yapacak. Sadece
Lys yi ÖYSM yapacakmış.
MatematikciFM 05:34 11 Ağu 2012 #5
Dediğim gibi, şimdiki gençlik daha şanslı.
Yeni kolaylıklar getiriyorlar.
Biz bir de, elimizde olmayan puanlarla tercih yapıyorduk.
Bir yıllık bir çalışmanın seremesinin 3 saatlik sabitbir zamanda alınması iyi değil tabi.
O gün kazara hasta olsan, ya da moralin bozuk olsa, ya da günün de olmasan gitti bir yıl.
Yapsınlar bakalım, becerebilecekler mi?
tubicik 11:00 11 Ağu 2012 #6
Hasan_07 12:47 11 Ağu 2012 #7
Sınavı şimdilik o kadar stres yapmıyorum. Ancak fen derslerindeki durumum aklıma geldikçe, stres oluyorum.

Bir an evvel onları da toparlamam lazım.
duygu95 16:30 11 Ağu 2012 #8
Eksik konularimi dusundukce ben de stres oluyorum

keske 2014 de yapilacak sistem bu yil olsaydi. Daha az stres olurdu.
gereksizyorumcu 16:34 11 Ağu 2012 #9
korkunun ecele faydası yok diyip konuyu bambaşka bi boyuta taşımak istiyorum
öğrenci arkadaşlar neden stres yaparlar anlamıyorum, hiç sınav stresi yaşamadığım için tok açın halinden anlamaz durumu da olabilir. belki de bu stres kontrolü sınavın bi parçasıdır.
her neyse işte
sınavdan önce acaba sınavda başarılı olabilir miyim diye stres yapmak mantıksızdır çünkü sınava kadar atıyorum 50 tane deneme sınavı olmuşsanız ve onlardan 60 alıyoken birden sınavda 100 almayı beklemek ya da 20 ye düşmekten korkmak an basitinden saflık olur.
sınav sırasında stres yapmak mantıksızdır çünkü zaten yanınızda alet çantanız mevcuttu. içinde tornavidanız yoksa ve sadece tornavidanın göreceği bir iş karşınıza çı
kmışsa yapamayacaksınız , çantanızda çekiç varsa ve çekiçlik iş çıkarsa yapacaksınızdır. neyin stresini yapıyosunuz? çantayı elinize ben verip git şu işi yap demedimki, çantayı sen doldurdun hatta işin nev-ini bilerek (sınavda ne çıkacağı aşağı yukarı belli) doldurdun.
sınavdan sonra stres yapmak mantıksızdır çünkü stresin kalbe zararı olduğunu söylüyolar ama siz yine de yapmakta serbestsiniz
MatematikciFM 16:44 11 Ağu 2012 #10
iyi ki psikolog veya p****yatrist falan olmamışsınız sayın gereksizyorumcu