MatematikTutkusu.com Forumları

çok güzel bi soru önceden hatalı sordum kaynak e&d yayıncılık

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 20:12 10 Haz 2011 #1
M sayısı son rakamı 7 olan 3 basamaklı bir doğal sayısıdır M sayısıyla 200 sayısının OKEKi M doğal sayısının son ve ilk rakamlarının yer değiştirilmesiyle oluşan sayı ile 200 sayısının OBEBinin 2 katı=>bu şartı sağlayan en küçük 3 basamaklı M doğal sayısı nedir?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 21:49 10 Haz 2011 #2
öncelikle bu sorunun güzel olduğunu da özel olduğunu da düşünmüyorum. ( zaten son rakamı 7 olan 3 basamaklı 90 tane sayı var )

sonrasında okek(AB7,200)=k ya bakılırsa AB7 sayısının son rakamı 7 olduğu için 2 ve 5 ten başka asal çarpanı vardır ve bu en az 3 olacağından K≥3.200=600

obeb(7BA,200)=b → b≤200

k=2b eşitliği hiçbir şartta sağlanamaz.

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 22:41 10 Haz 2011 #3
hocam siz benden bilgilisiniz bir şey diyemem ben çok uğraştım öğretmenlere sordum çözemedi cevabını çok aradım o yüzden güzel dedim

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 23:21 10 Haz 2011 #4
hocam siz benden bilgilisiniz bir şey diyemem ben çok uğraştım öğretmenlere sordum çözemedi cevabını çok aradım o yüzden güzel dedim
soru anladığım gibiyse ben cevap bulamadım. yani çözemedim demiyorum böyle bir sayı yok. büyük ihtimalle hocalarınız da sayı bulamayınca acaba bişeyleri yanlış mı yaptık diye düşünmüşlerdir herkes ben değilki çözemediği her soruya bu soru yanlış diye çamur atsın

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 00:05 11 Haz 2011 #5
yok hocam siz çözemediyseniz soru yanlıştır

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm