MatematikTutkusu.com Forumları

Bu kesir sorusuna yanıt bulabilir misiniz?

1 2 Son
dogacel - ait kullanıcı resmi (Avatar) dogacel 13:01 13 Kas 2010 #1

Bunu bulmak biraz zor olsa gerek!

dogacel - ait kullanıcı resmi (Avatar) dogacel 15:17 13 Kas 2010 #2
cevap: 0,28328317 yaklaşık olarak bu çıkıyor doğru mu?

dogacel - ait kullanıcı resmi (Avatar) dogacel 15:17 13 Kas 2010 #3
misafirlerden de yanıt bekliyorum

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 15:22 13 Kas 2010 #4
matematikle ilginiz ne seviyede bilmiyorum ama bu sorunun çözümü için salt lise matematiği yeterli değil.

tamsayı olmayan faktoriyel değerleri için gamma fonksiyonu olarak bilinen bir integral kullanılır ve z! sayısı gamma fonksiyonu cinsinden şu şekilde ifade edilir

bu soruda z=1/pi alınırsa yazdığınız sorunun cevabı

olur ama bu ifadeyi ben hesaplayamam zaten bu konudaki bilgilerim de okulda gördüğüm birkaç derste karşıma çıkanlar kadar.
burdan sonra yapabileceğim en iyi şey bunu bir programa hesaplatmak olur ki wolfram bu ifadenin değerini 0,2832913004... gibi birşey buluyor.

dogacel - ait kullanıcı resmi (Avatar) dogacel 15:24 13 Kas 2010 #5

Bu diğer gösterimi

bunu bulabilir misiniz?

dogacel - ait kullanıcı resmi (Avatar) dogacel 15:25 13 Kas 2010 #6
Teşekkür ederim gereksiz yorumcu.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 15:27 13 Kas 2010 #7
bunu muhtemelen buluruz ama ne soruluyor ilk önce onun söylenmesi lazım

dogacel - ait kullanıcı resmi (Avatar) dogacel 15:29 13 Kas 2010 #8
n=? soruluyor.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 15:41 13 Kas 2010 #9
iyi de böyle bir soruda a,b,c,d,... sayıları için bir kısıtlama getirilmezse soruda verilen koşulları sağlayan her n değeri için a,b,c... sayıları bulanabileceğinden çözüm kümesi n sayısının tanım kümesine eşit olur.

burada tek yapmamız gereken n sayısının tanım kümesini belirlemek , yazılmamış ama ben n bir doğal sayıdır farzediyorum
n>2n verildiğine göre
n=1 için sağdaki fonksiyon daha büyüktür, n>1 için sağdaki fonksiyonun türevi de her zaman daha büyük olduğundan n sayısının 2n sayısına yetişmsi imkansızdır yani tanımda verilen n>2n ifadesi hiçbir zaman sağlanmaz
sonuçta tanım kümesi boş olduğundan çözüm kümesi de boştur, böyle n sayısı yoktur

dogacel - ait kullanıcı resmi (Avatar) dogacel 17:56 13 Kas 2010 #10
Bu soru fos çıktı.

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm