MatematikTutkusu.com Forumları

Karmaşıklık sorusu

dare233 06:09 22 Mar 2012 #1
Hn n inci dereceden harmonik sayıları göstermek üzere aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

Bu ifadenin karmaşıklığı nedir? İspatlayınız.Şimdiden teşekkür ederim.

Cem1971 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Cem1971 14:53 22 Mar 2012 #2
"Karmaşılıklık"; bu nasıl bir tâbir, ilginç...
"Karmaşıklık" derken sanırım tabiatını kastediyorsunuz. Bir Cauchy (Koşi) dizisi değil, dolayısıyla yakınsak değil, ıraksak (divergent). Koşi kriteri ile gösterilebilir. Daha önce yazmıştım bir örnek, ona bakarak da yapabilirsiniz.

Veya; bunu istiyorsanız daha sonra yazabilirim. (Mesaj yazamıyorum genelde artık (işlerimden dolayı), ama bunu yazabilirim sizin için)

dare233 16:38 22 Mar 2012 #3
"Karmaşılıklık"; bu nasıl bir tâbir, ilginç...
"Karmaşıklık" derken sanırım tabiatını kastediyorsunuz. Bir Cauchy (Koşi) dizisi değil, dolayısıyla yakınsak değil, ıraksak (divergent). Koşi kriteri ile gösterilebilir. Daha önce yazmıştım bir örnek, ona bakarak da yapabilirsiniz.

Veya; bunu istiyorsanız daha sonra yazabilirim. (Mesaj yazamıyorum genelde artık (işlerimden dolayı), ama bunu yazabilirim sizin için)
ifade aynı bu şekilde karmaşıklığı nedir ispatlayınız yazıyor.Birde önceki mesajınızı bulamadım link verirmisiniz.

Cem1971 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Cem1971 19:37 22 Mar 2012 #4
İllâ "karmaşıklık" diyorsunuz yâni... Karmaşıklığın ne olduğunu bilmiyorum... Hocanıza soracaktınız veya hiç mi örnek yapmadı. Bazen yabancı Analiz kitaplarından tercüme ederek soruyorlar. Tercüme yaparken marjinal davranıp tuhaf kelimeler kullanabiliyorlar.

O zaman siz kendiniz çalışın. "Koşi" isterseniz veririm.

Link için benim de arama yapmam lâzım ve o kadar vaktim yok. Arıyacaksınız işte... İyi çalışmalar...

dare233 23:21 22 Mar 2012 #5
İllâ "karmaşıklık" diyorsunuz yâni... Karmaşıklığın ne olduğunu bilmiyorum... Hocanıza soracaktınız veya hiç mi örnek yapmadı. Bazen yabancı Analiz kitaplarından tercüme ederek soruyorlar. Tercüme yaparken marjinal davranıp tuhaf kelimeler kullanabiliyorlar.

O zaman siz kendiniz çalışın. "Koşi" isterseniz veririm.

Link için benim de arama yapmam lâzım ve o kadar vaktim yok. Arıyacaksınız işte... İyi çalışmalar...
Hocam sizin dediğiniz gibi galiba "Koşi" kriteri ile gösterilecek fakat nasıl yapabileceğimi bilmiyorum ve yarına ödevi teslim etmem gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz.

Cem1971 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Cem1971 01:10 23 Mar 2012 #6
Yarın sabah-Cuma'ya kadar yazarım (inşallah). Uygunsa cevap yaz.

dare233 01:22 23 Mar 2012 #7
Yarın sabah-Cuma'ya kadar yazarım (inşallah). Uygunsa cevap yaz.
yarın 16:00ya kadar teslim etmem lazım yazarsanız memnun olurum

Cem1971 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Cem1971 20:11 23 Mar 2012 #8
Ben akşamdan beri siteye giremedim. Devamlı yasak ve hata var dedi. Saat 17.10.

Geçti artık sanırım. Eğer ödev verme süreci uzarsa o zaman yollarız, istersin...

blgsyr_muh 16:02 31 Mar 2013 #9
acaba bu soruyu nasıl yapıyoruz cevabını paylasabılırmısınz

Cem1971 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Cem1971 15:21 02 Nis 2013 #10
acaba bu soruyu nasıl yapıyoruz cevabını paylasabılırmısınz

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm