x ile 12 nin yerini değişsek kalan aynen kalsa A nın değeri değişmez.
12 bölenini 2 ye bölsek 6 yapsak, x çarpanını 2 katına çıkarırız.. Şimdi Son durumda bölünen A bölen 6 Bölüm 2x Kalan 27, kalanın içindeki 6 ları bulmaya devam ederiz. bi nevi bölme işlemine devam ederiz. bölüm 4 artar kalan 3 olur .
(A-27) 12 nin bir katıdır.
o halde 6 nında katıdır.
Bu durumda 27/6 nın kalanı sorunun cevabı olmaz mı ?
Biraz daha düşündüm de orda x ile 12 nin yerini değişsek kalan aynen kalsa A nın değeri değişmez.
12 bölenini 2 ye bölsek 6 yapsak, x çarpanını 2 katına çıkarırız. ama x le işimiz yok bakmaya gerek bile yok. Şimdi Son durumda bölünen A bölen 6 Bölüm 2x Kalan 27, kalanın içindeki 6 ları bulmaya devam ederiz. bi nevi bölme işlemine devam ederiz. bölüm 4 artar kalan 3 olur . Net cevap x e bağlamaya gerek yok.
Ne demek istediğini tam anlamadım ama bu soruda bölümü soruyor bize. Sen kalanlar arasında ilişki kurmuşsun. Ama dediğin şey yanlış değil yani X sayısının 6k ile bölümünden kalan 6 ile bölümünden kalana eşit olur. Tabi 6k<X olmak şartıyla.
Ben orda onu söylerken sadece a nın değerini düşünüyordum. 27>12 den bunu fark ettim. çözümlersek A= x.12+27 ben 12 ile x in yerini değiştirdim. A=12.x + 27 sonra 12 nin yarınısını x e aktardım. A=6.2x+27 bunu bölme işlemi üzerinde düşündüm. İşlem bitmemiş devam ediyormuş gibi ve 27 / 6 dedim kalan 3 bölüm 4 geliyor. 2x i bölüm e koymuştum +4 geldi 27 nin içinden. 2x+4 oldu.