1)Bir kırtasiyede beş farklı uzunlukta cetvel bulunmaktadır. Herhangi iki cetvel için uzunlukları toplamı bu iki cetvelin uzunlukları toplamına eşit olan başka iki cetvel daha bulunuyorsa, kırtasiyede en az kaç cetvel vardır?
2)Aybikem hesap makinesine yazdığı bir sayı 2 den küçük olana kadar √ tuşuna basıyor. Aybikem bu işlemi, 1 ile 2000 arasındaki sayıların en az kaçında tuşa çift sayıda basarak yapar?
3)mahallemizde lise ve ilköğretim okulu yanyanadır. lisede dersler 50 dk ilköğretim okulunda 40 dakikadır. her ikisinde de teneffüsler 10'ar dk'dır. sürekli olarak bir ders zili ve tenefüs zili çalmaktadır.8.30'da her 2'sinde de ders zili çaldığına göre bir daha saat kaçta aynı anda ZİL çalacak?
4)a bir asal sayı ,x sayma sayısıdir.14!/ax ifadesi tek sayı ise x kactir?
5)11 sorudan oluşan bir sınavda her doğru yanıta 4,her yanlış yanıta -1 ve yanıtsız bırakılan her soruyada 0 puan verilmektedir.
Sınava giren tüm öğrencilerin puanları birbirinden farklı olduğuna göre sınava en çok kaç öğrenci girmiştir
6)
kokrmazserkan bu soruları özenle mi seçtin. Bu soruları özel matematik soruları kategorisine taşıyalım. Bende boş vakitlerimde bakarım. Şu an vaktim yok.
1)Bir kırtasiyede beş farklı uzunlukta cetvel bulunmaktadır. Herhangi iki cetvel için uzunlukları toplamı bu iki cetvelin uzunlukları toplamına eşit olan başka iki cetvel daha bulunuyorsa, kırtasiyede en az kaç cetvel vardır?
2)Aybikem hesap makinesine yazdığı bir sayı 2 den küçük olana kadar √ tuşuna basıyor. Aybikem bu işlemi, 1 ile 2000 arasındaki sayıların en az kaçında tuşa çift sayıda basarak yapar?
3)mahallemizde lise ve ilköğretim okulu yanyanadır. lisede dersler 50 dk ilköğretim okulunda 40 dakikadır. her ikisinde de teneffüsler 10'ar dk'dır. sürekli olarak bir ders zili ve tenefüs zili çalmaktadır.8.30'da her 2'sinde de ders zili çaldığına göre bir daha saat kaçta aynı anda ZİL çalacak?
4)a bir asal sayı ,x sayma sayısıdir.14!/ax ifadesi tek sayı ise x kactir?
5)11 sorudan oluşan bir sınavda her doğru yanıta 4,her yanlış yanıta -1 ve yanıtsız bırakılan her soruyada 0 puan verilmektedir.
Sınava giren tüm öğrencilerin puanları birbirinden farklı olduğuna göre sınava en çok kaç öğrenci girmiştir
4)14!/axifadesi tek ise a=2 olmalı 14! içinde 11 adet 2 var o halde x=11
3)50 dk sonra her iki okuldada zil çaldığını görmek çok zor değil sanırım saatte 9:20 olur
5)hepsi yanlışsa -11 hepsi doğruysa 44 puan alınır -11≤ p≤44 puan aralığımız
bu puan aralığında -11 den 32 ye kadar tüm sonuçlar alınabilir fakat 32 den sonra bazı puanları alamayız bunlarda biraz denemeyle 33,37,38,41,42,43 yani 6 tane
aralığımızda toplam 56 puan türü var 6 tanesi alınamazsa cevap en fazla 50 kişi olur
örneğin 37,38 alamayız çünkü 10 tane doğru yapsak 4.10 =40 1soru kaldı 1 tanede yanlış yapsak 40-1=39 alabiliriz
9 doğru yapsak 4.9=36 37 ve 38 olmaz
1) cetveller sırayla a,b,c,d,e olsun ve a<b<c<d<e olsun
öncelikle en uzun e cetvelinden ve en kısa a cetvelinden 4 tane olması gerektiğini görmek gerekir şöyleki;
eğer d ve e cetvelleri toplanırsa d+e cevabını vermesi için bu cetvellerden (d ,e) mutlaka 2 tane olmalıçünkü başka iki cetvelin toplamı d+e sonucunu veremez(eşitsizlikten dolayı)eğer e den 2 tane varsa o zaman iki e yi toplarsak e+e yi vermesi içinde ayrıca 2 tane daha e gerekir o halde e cetveli oldu 4 tane d cetveli oldu 2 tane eğer 2tane d seçip d+d yaparsak c+e=2d yapacak şekilde c cetveli ayarlanabilir.
şimdi aynı şekilde a +b yi sadece a+b ile oluşturabiliriz o halde 2 tane a ve b gerekli 2 tane a seçildiğinde a+a yı sadece 2 tane a oluşturur(eşitsizlikten) o halde a cetvelinden 2 tane daha gerekli
buna göre a=4 tane b=2 tane c=1 tane d=2 tane e= 4 tane
4+2+1+2+4=13 cetvelle istenilen olayı gerçekleştirebiliriz...
örneğin cetveller2,4,6,8,10 cm olsun unutmayalım(a 4tane ,b 2tane ,c 1tane ,d 2tane ,e 4tane)
2+2 2+4 2+6 2+8 2+10
4+4 4+6 4+8 4+10
6+8 6+10
8+8 8+10
10+10 şeklindeki tüm seçimleri karşılayan 2 cetvel mutlaka bulunur
ygs sorusuna pek benzemiyo gibi yada ben soruyu yannlış algılamışta olabilirim YGS denemesi olduğuna eminmisin serkan?