Satranççı 20:32 26 May 2014 #1
İnteraktif matematik-geometri ve bu site gibi sitelerden olimpiyat seviyesinde soruları çözüyorum/çözmeye çalışıyorum.Çözme oranım yaklaşık %60,bu bana az geliyor ve de çözdüklerimi de lise soruları gibi şak şak çözemiyorum,uğraştırıyor biraz.Bu da bana geometri olarak yetersiz olduğumu hissettiriyor.Öklid kısmında maksimum düzeye gelmem lazım.Ne yapmam lazım sorulara uğraşmak dışında?Farklı yollar deniyorum sürekli ama unuttuğum 1-2 yol kalıyor,çözüm de hep unuttuğum yerlerden geliyor.
svsmumcu26 21:16 26 May 2014 #2
Olimpik sorularda başarılı olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken bol bol soru çözmektir diye düşünüyorum...
Pratik yapa yapa geliştireceksiniz başka bir şey yok,bir süreliğine sonlu matematik ile ilgilenmiştim o süreçte ilk önceleri bende de bu oluyordu hemen göremiyorsunuz ya da çözümünü öğrendiğiniz bir yolu uygulayabilecek iken başka bir soruda uygulayıp uygulayamayacağınızı hatırlayamayabiliyorsunuz. Kısacası olimpik anlamda,bir başarı için bilhassa geometri de sürekli soru çözmeniz gerekir,birgün bile boşlamayın derim.
Hürmetler.
Satranççı 21:23 26 May 2014 #3
Olimpik sorularda başarılı olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken bol bol soru çözmektir diye düşünüyorum...
Pratik yapa yapa geliştireceksiniz başka bir şey yok,bir süreliğine sonlu matematik ile ilgilenmiştim o süreçte ilk önceleri bende de bu oluyordu hemen göremiyorsunuz ya da çözümünü öğrendiğiniz bir yolu uygulayabilecek iken başka bir soruda uygulayıp uygulayamayacağınızı hatırlayamayabiliyorsunuz. Kısacası olimpik anlamda,bir başarı için bilhassa geometri de sürekli soru çözmeniz gerekir,birgün bile boşlamayın derim.
Hürmetler.
Haklısınız sanırım.Peki kitap falan önerebilir misiniz bunun için?
svsmumcu26 21:43 26 May 2014 #4 Haklısınız sanırım.Peki kitap falan önerebilir misiniz bunun için?
Vallahi Hocam,Geometri de pek bilmiyorum ya. Hatta şöyle söyleyeyim sana, Geometri de adam akıllı Türkçe kaynak olacağını da düşünmüyorum Olimpiyatçıların çoğu yabancı kaynaklardan çalışıyorlar forumdan birkaç arkadaşımız da var onlar da önerirler zaten.
Ben mor sonlu
matı kullanmıştım bir de Kombinatorik falan vardı onları Ertan Kayanın filan.Geometri de öyle ustaca bir kitap bilmiyorum.
Satranççı 21:51 26 May 2014 #5 Vallahi Hocam,Geometri de pek bilmiyorum ya. Hatta şöyle söyleyeyim sana, Geometri de adam akıllı Türkçe kaynak olacağını da düşünmüyorum Olimpiyatçıların çoğu yabancı kaynaklardan çalışıyorlar forumdan birkaç arkadaşımız da var onlar da önerirler zaten.
Ben mor sonlu
matı kullanmıştım bir de Kombinatorik falan vardı onları Ertan Kayanın filan.Geometri de öyle ustaca bir kitap bilmiyorum.
http://static.idefix.com/cache/0/270/444334
Bunu bulabildim.Bu da satılıyor mudur ki?
svsmumcu26 21:53 26 May 2014 #6
Bunlar satılıyor ama dediğim gibi bir yabancı kaynak kadar kaliteli değiller.
Bir de yüzyıl geometri gibi bir kaynak vardı ona bak bakalım o kitap güzeldi bak.
Satranççı 22:07 26 May 2014 #7 Bunlar satılıyor ama dediğim gibi bir yabancı kaynak kadar kaliteli değiller.
Bir de yüzyıl geometri gibi bir kaynak vardı ona bak bakalım o kitap güzeldi bak.
Tamam hocam bakayım,olmazsa internetten çözüme devam yapacak bir şey yok.
sentetikgeo 01:55 27 May 2014 #8
Olimpik seviyede geometri çözmek, zorlu ve emek isteyen bir süreçtir. Belirli bir sıraya göre ve düzenli, sabırla çalışmak gerekir. Çı
kmış soruları çözebilir, internetten Ekol hocanın özel soru videolarını izleyebilir, altın nokta yayınevinden çıkan geometri kitaplarına çalışabilirsiniz. İngilizceniz var ise
Art of Problem Solving (AoPS) sitesinden yardım alabilirsiniz.
sentetikgeo 01:59 27 May 2014 #9 Bunlar satılıyor ama dediğim gibi bir yabancı kaynak kadar kaliteli değiller.
Serhan Küpeli hocamızın bu kitabı güzel bir çalışmadır.
svsmumcu26 08:55 27 May 2014 #10 Serhan Küpeli hocamızın bu kitabı güzel bir çalışmadır.
Evet,o kitap güzel.