MatematikciFM 00:41 24 Ara 2010 #1
Belki bazılarınız oynamıştır ama benim çok hoşuma giden bir oyun. Bir zeka testiymiş bu. Çok bilinen kurt kuzu sorusunun epey bir karmaşığı.
Bir elemanın işe alınmadan önce, onun yeterli zeka düzeyine sahip olup olmadığını belirlemek amacıyla Japonlar tarafından kullanıldığı belirtilen bu zeka sorusu, kişinin hızlı düşünme ve bir sonraki adımı hesaplama gibi becerilerini ölçmeyi amaçlıyor. Bu nedenle oyunu en kısa sürede, en az deneme yanılma ile bitirmek esastır. Oyunun oynanışı, amacı ve kuralları ise oldukça basit: Belli kurallar çerçevesinde, nehrin sol yakasında bulunan insanları sağ yakasına taşımak.
Oyunda 1 hırsız, 1 polis, 1 anne, 1 baba, 2 kız çocuk, 2 erkek çocuk ve bir de sal yer almaktadır. Oyunun kuralları ise şöyledir:
1. Bir defada sala en fazla 2 kişi binebilir.
2. Salı sadece polis, anne ve baba kullanabilmektedir.
3. Erkek çocuklar annesiyle, kız çocuklar ise babasıyla yalnız kalamazlar.
4. Hırsız, polisin olmadığı yerde başkalarıyla yalnız kalamaz.
Oyunu başlatabilmek için, oyun yüklendikten sonra mavi düğmeye tıklayınız. Sala bindirmek ya da saldan indirmek istediğiniz kişinin üzerine tıklamanız gerekmektedir. Salı hareket ettirmek içinse nehrin her iki yakasında yer alan direkler üzerndeki kırmızı düğmelere dokununuz. Oyunu
burdan oynayabilirsiniz.
Serkan A. 01:02 24 Ara 2010 #2
Şu meşhur matematik sorusundan esinlenmiş. Hocam oyun linki bi süre sonra çalışmazsa diye. site içine aldım (
buradan da oynayabilirsiniz ). Çünkü sitemizdeki Zeka oyunları bölümünde bu şekilde link ile verdiğim oyunlar bi süre çalışmıyorda ondan.
gizemli95 19:14 29 Ara 2010 #3
oyun başlarken hepsinin bulunduğu kıyıya x dersek diğer kıyıya y diyelim ona göre anlatym
x kıyısından polis ve hırsız alınır y kıyısına geçirilir polis x kıyısına geri döner polis bir kız çocuğunu alır ve y kıyısına geçer polis ve hırsız x kıyısına tekrar döner anne ve kız çocuğu y kıyısına geçer anne x kıyısına geri gelir baba ve anne y kıyısına geçer baba x kıyısına döner polis ve hırsız y kıyısına geçer anne x kıyısına döner anne ve baba y kıyısına geçer baba x kıyısına döner yanına bir erkek çocuğu alr ve y kıyısına geçer polis x kıyısına döner hırsızı alır y kıyısına döner bu oyunda burda biter
duygu95 21:04 29 Ara 2010 #4
Zevkli ve kolay bir oyunmuş Çok beğendim hocam paylaşımınız için tşkürler
MatematikciFM 22:36 29 Ara 2010 #5
Tebrikler gençler.
adsız123456 22:37 30 Ara 2010 #6
sonunda bitidim
pisagor 07:16 11 Oca 2011 #7 bende cözdum guzel oyunnn:)))

bende cözdum guzel oyunnn

))