MatematikTutkusu.com Forumları

Sınava gireceklere birkaç söz

1 2 Son
ömer_hoca 15:56 25 Mar 2011 #1
Arkadaşlar, bu Pazar günü, hayatınızın en önemli sınavı olduğunu sandığınız bir sınava gireceksiniz. Bu konu hakkında sizlere çok kısa bir iki şey söylemek istiyorum.

1. Şunu unutmayın ki, etrafınızdaki tüm velvelecilerin iddialarının aksine, size verilecek zaman yeterli bir zamandır. Bu zamanı gereksiz bir aceleyle çarçur etmeyin.

2. Sizlere sorulacak sorular, dershane kitaplarının aşırı abartmalarının çok daha altında, makul bir seviyenin sorularıdır (ÖSYM, henüz dershaneler kadar abartmadı işi). Eğer iyi bir hazırlık dönemi geçirdiyseniz bütün soruları çözebilirsiniz. İlk sorularda kafanız karışır ve çözümü bir türlü yapamazsanız, sakın paniklemeyin. Bunun tek nedeni heyecandır. Biraz sakinleşin ve her şey düzelsin. Unutmayın ki siz çözemiyorsanız, birçok kişi de çözemiyordur.

3. Gireceğiniz sınav ölüm kalım sınavı değildir. Hayat herkese bir ikinci, üçüncü, dördüncü... şans tanıyacaktır. Ve, ne yazık ki, ülkemizde yüksek öğrenim hayatta başarılı olmanın garantisi olmadığı gibi, çok şükür ki, tek yolu da değildir.

Daha uzatmayayım, mutlaka diğer hocalarımız da bir şeyler ekleyeceklerdir.

Hepinize başarılar dilerim...

zenan - ait kullanıcı resmi (Avatar) zenan 18:52 25 Mar 2011 #2
teşekkür ederiz.. sınavda da böyle soğukkanlı olabilsek süper olacak da....

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 19:00 25 Mar 2011 #3
bu saatten sonra yapmanız gereken tek şey soğukkanlı olup bildiklerinizi kağıda en iyi şekilde yansıtmak. gereksiz stres yapmanın anlamı yok sınava girip elinizden geleni yapacaksınız.

hepinize başarılar

not: bu yıl sorular çok zor olacak diyolar

crdsa - ait kullanıcı resmi (Avatar) crdsa 19:07 25 Mar 2011 #4
Ciddi bir not mu bu?

zenan - ait kullanıcı resmi (Avatar) zenan 19:15 25 Mar 2011 #5
ciddi bir not mu bu? :d
sorular bizi yıldıramaz!!!

crdsa - ait kullanıcı resmi (Avatar) crdsa 19:35 25 Mar 2011 #6
Genel olarak evet, yıldıramaz. YGS kolay sınav zaten. Ama sosyal soruları zor olursa yandım. Geçen sene öylesine girmiştim sınava. Çok zorlanmıştım sosyal sorularında.

Alp - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp 23:57 25 Mar 2011 #7
Arkadaşlar şunu belirteyim sınava sadece kimlik, giriş belgesi ve suyla gidiyoruz.

zeyno - ait kullanıcı resmi (Avatar) zeyno 01:20 26 Mar 2011 #8
bu saatten sonra yapmanız gereken tek şey soğukkanlı olup bildiklerinizi kağıda en iyi şekilde yansıtmak. gereksiz stres yapmanın anlamı yok sınava girip elinizden geleni yapacaksınız.

hepinize başarılar

ya yapmayın gerçekten zor mu olacak

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 01:21 26 Mar 2011 #9
''zor'' ve ''kolay'' öznel bir yargı çalışana kolay gelecektir

zeyno - ait kullanıcı resmi (Avatar) zeyno 01:28 26 Mar 2011 #10
''zor'' ve ''kolay'' öznel bir yargı çalışana kolay gelecektir
inşallah

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm