a ve b ∈N
2a+3b=240 ise kac farkli a sogal sayisi vardir?
cozen arkadaslara simdiden tesekurler.
a ve b ∈N
2a+3b=240 ise kac farkli a sogal sayisi vardir?
cozen arkadaslara simdiden tesekurler.
b=0 a=120 , b=2 a=117 , b=4 a=114 ........ b=80 a=0 olur terim sayısını uygularsak (120/3)+1=41 olur (ye çift değerler vermemiz lazım ç+ç=ç oldugundan dolayı)
A'yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A = X + Y + Z' dir; X çalışmaktır, Y oyundur Z ise çenesini tutmayı bilmektir.
2a+3b=240
a=0 için b=80
a=3 için b=78
a=6 için b=76
a=9 için b=74
.
.
.
a=120 için b=0.
Burada da görüldüğü gibi eğer 2 bilinmeyenli bir ifadenin toplamı bir sayıya eşitse bunlardan biri diğerinin katsayısı kadar arttığında öteki diğerinin katsayısı kadar azalır.Bu tarz soruların çözümünde pratik bir bilgidir bu
Son Terim-İlk TerimArtış miktarı
+ 1
120-03
+1= 41
41 tane a değeri vardır
eiπ+1=0
seyhan ben yazmıştım önceden ama iki çözüm iyidir
A'yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A = X + Y + Z' dir; X çalışmaktır, Y oyundur Z ise çenesini tutmayı bilmektir.
bende senin pardon yazdığını görmedim ikimizde görmüyoruzaslında geometri çözüyodum ama yan etki yapmış heralde
özelden bir matematik sorusu atıyım bakalım mesajlardan
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!