MatematikTutkusu.com Forumları

İntegral

1 2 Son
korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 18:33 08 May 2014 #1
∫1/sinx dx integralinin eşiti nedir?

hasim - ait kullanıcı resmi (Avatar) hasim 19:09 08 May 2014 #2
ln(cosecx-cotx) +c

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 19:35 08 May 2014 #3
cevabı wolframda veriyor sağolsun bana çözümü lazım

aerturk39 19:44 08 May 2014 #4
1/sinx = cscx olduğundan cscx dx ifadesini cscx ın türevi olan cscx-cotx ile çarpıp bölün

cscx(cscx-cotx) / (cscx-cotx)

(csc2x-cscx.cotx) / (cscx-cotx)

cscx-cotx=u diyelim

-cscxcotx+csc2x dx=du

du/u=ln |u|+c

ln |cscx-cotx|+c

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 19:46 08 May 2014 #5
çok teşekkürler

hasim - ait kullanıcı resmi (Avatar) hasim 19:46 08 May 2014 #6

eğer biraz integraal biliyorsan nasıl yapacağını gösterebilirim , buraya çözüm yazacak kadar şuan vaktim yok,
paydayı kendi ile genişletirsek sinx/sin²x olur,
payda 1- cos²x olur
u=cosx secersek
du=-cosx dx olur
bunu yerine yazarsak
=-∫1/(1-u²)du olur buradan bu ifade a/1-u +b/1+u şeklinde çarpanlarına ayrılıp kolayca işlem yapılabilir, sonuç bulmak mümkün,
kolay gelisin

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 19:50 08 May 2014 #7
sen dahiyane integral bilginle beni ezersiniz zaten ya biraz integral biliyorsan demişssin doğru ben zaten ilkokul 5 teyim şimdide okul sütümü içiyorum saat 9 da da yatmaya gideceğim

hasim - ait kullanıcı resmi (Avatar) hasim 19:54 08 May 2014 #8
buraya yardım için yazanda kabahat , ukala
işlemi devam ettirebilirmisin diye tereddüt ettiğimden öyle dedim, normalde işlemi devam ettirebilmen için çarpanlara ayırma metodunu bilmen gerekir yada yarım açı formulunude kullanarak bu soruyuçözmen mümkün,

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 19:59 08 May 2014 #9
şimdiki dediğin gibi söylesen bir sözüm yok ancak ''biraz integral biliyorsan'' demek aynı anlama gelmiyor maalesef bunun ukalalıkla alakası yok

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 20:54 08 May 2014 #10
@Hasim,

Bu platform bilginizle karşınızdakini ezmeye çalışacağınız bir platform değil.Arkadaş "Cevabı zaten bulabileceğini" ona lazım olanın ise "çözüm" olduğunu fevkalde güzel bir üslup ile beyan etmiş.
Böyle bir üslup karşısında,karşınızdaki üye ile alay edercesine "Eğer biraz integral biliyorsan" sözünüz ve "ukala" tabiriniz birer hakarettir.

Şunu da hatırlatayım : Hoca olmanız,mühendis olmanız,doktor olmanız ya da foruma olan yardımlarınız beni bağlamaz benim gözümde herkes eşittir yardımcı olan da yardım isteyen de!

Burada kimse sizi elinizden tutup soru çözesiniz diye zorlamıyor eğer üslubunuzu değiştirmeyecekseniz çözmenize gerek yok üst tarafta "çıkış" dediğimiz bir buton var oraya alabiliriz sizi.

İlgili "hakaret-alay" kuralları kapsamında gerekli konu üzerine düşünülmüş ; 'hasim' nickli üyenin forumumuzdan 5 gün ara ile uzaklaştırılması gerekli bulunmuştur.

1 2 Son