MatematikTutkusu.com Forumları

Yinee açı bilgisi sorularım

Ocean 18:58 20 Haz 2013 #1
1-)
160*
2-)
3-)
80*
4-)
100,110,60*
5-)

sdfrrty 23:20 20 Haz 2013 #2
Sorular çok bulanık eğer açıları doğru okuyabilmişsem şöyle 1. sorunun cevabı.Geriye kalanı da atacam birazdan.
Sıralamana göre 1.soru

Sıralamana gore 4.soru

Sıralamana gore son soru

Sıralamana gore 3.soru

Edit:Yine resimler imasgeshackten ters olmuşlar kusura bakma.Soruda tam anlatmadım çünkü resimi çektiğimde dar olacağından yazmadım alt mesajda soruları anlatacam senin yüklediğin sıraya göre.

sdfrrty 23:36 20 Haz 2013 #3
Sıralamana göre 1.soru:Orda ilk önce açıortaylara isim ver.En içte bir tane M kuralı var orda ben üstünü karalamışım ordan M kuralından x+y=80 oluyor.Şimdi o içteki büyük M kuralına bak köşedki açıları 2x ile 2y olana.Ordan yine M kuralından 2 ile işaretlediğim yer 2x+2y olacak.Şimdi işimiz kolaylaştı.Sol tarafta a nın bulunduğu dörtgende, dörtgenin iç açıları toplamından a+x+2x+2y+y=360 burdan gerekli işlemleri yaptığımzda a=120 bulunur.

Sıralamana göre 4.soru:Burda tek yapman gereken zikzak kuralını uygulamak.Sağa bakanların toplamı eşittir sola bakanların toplamına.Burdan 80+40=110+a olur.İşlemi yaptığımızda a=20 olarak bulunur.

Sıralamana göre son soru:Burda yine zikzak kuralı ancak soruda o iki tane çizgi çekilmiş olan yer yani y yazdığım yer orda paralellik vermiş onu kullanarak zikzakı kullanacak orda y veriyorum o açıyı yukarısıda Z kuralından dolayı y olacak yine sağa bakanlar sola bakanlar yaptığımzda y+x=25+y+20 burdan x=45 bulunur.

Sıralamana göre 3.soru:Burda şu formülü bilmelisin o tür şekillerde o içerdeki açıların toplamı buyla bulunuyor. (n-1).180 n burda içteki açı sayısıdır.İç kısımda 3 tane açı var 2x,100 ve 2y olan.Yerine yazdığımızda (3-1).180=360 olur yani içteki açıların toplamı 360 tır.Bu açıları toplayıp 360 a böldüğümüzde şöyleki: 100+2x+2y=360 burda amacım x+y yi bulup sadece bilinmeyen olarak a yı bırakmaktır.burdan x+y yi de 130 buluruz.Sonra içteki dörtgende iç açıları toplamından 100+x+y+a=360 x+y yi zaten bulduk orda yerine yazdığımızda a yı 130 olarak buluruz.

sdfrrty 23:45 20 Haz 2013 #4
Buda kalan son soru

Sorunun açıklaması:Bu soruda yine M kuralları var.Yine en içten başlayarak siyahla çizdiğim, o M yi kullandığından z=a+b, 2.M den böyle tırtıklı çizmişim ordanda y=2a+2b ve en son ki M den de x=3a+3b
Bizden y/x+z yi istiyor yerine yazıp gerekli işlemleri yaptığımızda cevap 1/2 çıkar.

Dahada açıklayıcı olmak isterdim.Ama biraz işim olduğum için böyle yaptım.Eğer cevabı yanlış bulmuşsam bilki o soruyu göremediğim içindir.Çünkü sorular bulanık.Soru yanlışsa sen soru yerine doğru açıyı yerleştirerek yine sonuca ulaşabilirsin.Eğer anlamadıysan sorabilirsin.

Umarım anlatabilmişimdir.

Ocean 00:38 21 Haz 2013 #5
Fotoğraflar neden bukadar bulanık çıkıyor bende anlamadım
Çözdüğün, açıkladığın ve formüllerin için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun sağol

sdfrrty 00:40 21 Haz 2013 #6
Fotoğraflar neden bukadar bulanık çıkıyor bende anlamadım
Çözdüğün, açıkladığın ve formüllerin için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun sağol
Rica ederim.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 00:53 21 Haz 2013 #7
Sıralamana göre 1.soru:Orda ilk önce açıortaylara isim ver.En içte bir tane M kuralı var orda ben üstünü karalamışım ordan M kuralından x+y=80 oluyor.Şimdi o içteki büyük M kuralına bak köşedki açıları 2x ile 2y olana.Ordan yine M kuralından 2 ile işaretlediğim yer 2x+2y olacak.Şimdi işimiz kolaylaştı.Sol tarafta a nın bulunduğu dörtgende, dörtgenin iç açıları toplamından a+x+2x+2y+y=360 burdan gerekli işlemleri yaptığımzda a=120 bulunur.

Sıralamana göre 4.soru:Burda tek yapman gereken zikzak kuralını uygulamak.Sağa bakanların toplamı eşittir sola bakanların toplamına.Burdan 80+40=110+a olur.İşlemi yaptığımızda a=20 olarak bulunur.

Sıralamana göre son soru:Burda yine zikzak kuralı ancak soruda o iki tane çizgi çekilmiş olan yer yani y yazdığım yer orda paralellik vermiş onu kullanarak zikzakı kullanacak orda y veriyorum o açıyı yukarısıda Z kuralından dolayı y olacak yine sağa bakanlar sola bakanlar yaptığımzda y+x=25+y+20 burdan x=45 bulunur.

Sıralamana göre 3.soru:Burda şu formülü bilmelisin o tür şekillerde o içerdeki açıların toplamı buyla bulunuyor. (n-1).180 n burda içteki açı sayısıdır.İç kısımda 3 tane açı var 2x,100 ve 2y olan.Yerine yazdığımızda (3-1).180=360 olur yani içteki açıların toplamı 360 tır.Bu açıları toplayıp 360 a böldüğümüzde şöyleki: 100+2x+2y=360 burda amacım x+y yi bulup sadece bilinmeyen olarak a yı bırakmaktır.burdan x+y yi de 130 buluruz.Sonra içteki dörtgende iç açıları toplamından 100+x+y+a=360 x+y yi zaten bulduk orda yerine yazdığımızda a yı 130 olarak buluruz.

Emeklerin için çok teşekkürler.

sdfrrty 01:02 21 Haz 2013 #8
Emeklerin için çok teşekkürler.
Estağfirullah admin.Forumdaki sorulara dahada çok yardım etmek isterdim.Bilgidiğim konuların sorularını çözüyorum.Bütün konular bitsin inşALLAH.Arkadaşların sorularını çözeriz

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm