28 kişilik bir sınıfta yapılan bir sınavda sınav sonuçları için 1,2,3,4 ve 5 notları kullanılıoyr.
Her notu en az 3 kşi aldığına göre aynı notu alan kişi sayısı en çok kaç olabilir? cevap:16
28 kişilik bir sınıfta yapılan bir sınavda sınav sonuçları için 1,2,3,4 ve 5 notları kullanılıoyr.
Her notu en az 3 kşi aldığına göre aynı notu alan kişi sayısı en çok kaç olabilir? cevap:16
en çok kaç olabilir dedği içn diğerlerne an az olark düşüneceksin her notu alan kişi üç 3.4=12 28-12=16
Hocam ben şıklardan giderdim heralde bu soruda . atıorm 16 sıkkını dogru kabul ederız 28-16 = 12 kalıyo . 16 kısı 1 aldı dıelım gerıye 12 kısı kaldı . ve ( 2 3 4 5 ) notları kaldı . soruda en az 3 kısı aynı notu alıyo demıs . son 4 nota 3'erlı dagıtırız toplam 12 yapıyo . yanı en cok 16 kısı. benım bakıs acım yardımcı olabıldıysem ne mutlu
@beyzanurrr @eneskaanfb sağolun arkadaşlarım. Şimdi jeton düştüben direk 5 ile 3 ü çarpıp çıkarıyordum malum o tuttuğumuz sayı da içinde oluyordu cevap çıkmıyordu sayenizde anladım.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!