Haklısın Cancağzım , sana hak veriyorum bir saattir düşündüm.
Karşımda bana laf atan kim diye , Lakin gördüğüm sonuç üzücüydü ;
Bi bakayım dedim
-> İmzasını ihlal eden
->Resimle açan sorulara cevap veren
->Forum kurallarını ihlal eden
->Forum yöneticilerine laf atan birisi
Ve herşeyden önce buraya sitesini tanıtmaya gelen birisi.
Neyse karar verdim bence asıl şov'a başlamalıyız ? 3-5 soru çözdün diye laf edebileceğini mi sandın ? Neyse hazırsan başlayalım mı aşıl şov'a ?
senin hesap şu oluyor , kuralları ihlal edenlerin açıklarını kapatayım bu mu?
Arkadaşlar hep diyorum tekrar diyeyim.Biz moderatörlerin buradaki asıl amacı forumun düzenini & tertibini sağlamaktır.
Ben bu sözlerimle forumda , çok zorda kalsalar bile resimle soru eklemeyen saygı değer arkadaşlarımı temsil ettim.
Umarım doğru bi karara imza atmışızdır.
iki gün foruma girmedim aksiyon yaşanmış
bunları özel mesaj olarak da yazabilirdim ama açık olarak yazmayı daha uygun gördüm.
zeke93 arkadaşımızın tavrını, kurallara uymamasını, (bana göre yanlış bi üslupla olsa da) görevini yapmaya çalışan bir moderatöre böyle şeyler söylemesini tabi ki doğru bulmuyorum ama burada bir sıkıntı var sanki. işin ucunda yasaklanma ya da sert yaptırımlar varken bu konuşmaların özel mesajlaşma yoluyla yapılması daha doğru değil mi? sonuçta zeke93 (belki sadece sitesinin reklamını yapmak niyetiyle de olsa) tezgahın diğer tarafında duran birisi yani genel olarak soruları cevaplamaya çalışan tarafta. bu ona kurallara uymama hakkı vermez ama en azından özel mesajla kurallara uyması gerektiği yönünde uyarılmayı ve biraz daha toleransı hakeder, böylece belki aradaki sorunlar da çözülebilir ne bileyim belki imzasını kaldırır ya da diğer kurallara uyar vs. eğer özel mesajla 2-3 kez uyarılmışsa yazdıklarımı görmeyebilirsiniz ama bu sefer de yukarda neden ufak da olsa bir tartışma yaşandı? özel mesajla uyarılmasına rağmen ısrar ediyorsa "özel mesajla da uyarılmanıza rağmen kurallara uymamakta ısrar ettiğiniz için yasaklandınız nokta" mesajı yeterli.
özetlersek çok sert ve amir tavrı kullanmayı da , bunun kendime karşı kullanılmasını da başkasına kullanılırken buna şahit olmayı da pek sevmiyorum. admininden moderatörüne , siteye bir kez girip işini çözüp çıkanından oldukça büyük bir zamanını forum kullanıcılarına yardım etmek için sarfedenine kadar herkesi (hepimizi) biraz daha ılımlı olmaya davet ediyorum.
bunları bir moderatör olarak yazmadım, zaten moderatör olduğumu da düşünmüyorum. vakti zamanında böyle bir yetki/görev verilmişti (Abdurrahman Çelebi vakası) , şimdi de nezaketen ve bir zararı olmadığı gerekçesiyle geri alınmıyor sanırım. moderatörlerin sitede düzen sağlamaya çalıştığının farkındayım ama dediğim gibi biraz daha sakin olmakta fayda var. birbirimizi kırmayalım işte.
5 hesap açıp , 3-5 soru çözen kişi (bana bu lafı atan adam) savunuluyor ya sabri hocam hiç bi şey demiyorum.mert0102'den alıntı
verebilecek en güzel cevabım susmak.
ben 3-5 ya da 10 soru çözmüş birini savunmuyorum. neden yasaklandı falan demedim bana göre de yasaklanması gerekirdi. esasa itirazım yok ama yasaklama işlemi bu şekilde yapılmamalı demek istedim. olay bu noktaya çekilmemeli, çekilecekse de işin nahoş tarafı özel mesajla halledilmeli. herkesin okuyabildiği ortamda bu kadar uzamamalı. yani bir kullanıcı moderatöre şov yapıyosun diyene kadar çoktan yasaklanmış olmalı, tabi hiç bu noktaya gelmese daha güzel.
kısaca senin yaptığına değil yapma şekline itiraz ediyorum ve bunu zeke93 özelinde söylemiyorum, kurallara uymayan tüm kullacıların adına söylüyorum diye düşünebilirsin. (anarşist değilim) kurallara uymasalar da bu kadar sert davranılmayı ve ibretlik topluma açık infazları haketmiyorlar. onlar sert ve saygısız olabilir hiç olmazsa biz olmayalım.
Üye bana laf etsin , hem de açık bi şekilde sorun olmasın sonra ben kalkıp ban atayım insan içinde yapıyorum diye suç olsun.
Neyse özür diliyorum herkesten bi daha olmaz.
Diğer moderatör arkadaşlarda , biraz kuralları uygulatmaya çalışırlarsa belli bi süre sonra herkesin ne tavırla yaklaşacağını görebiliriz ben de diğer arkadaşlardan bunu rica ediyorum.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!