teşekkürler..
Yazdırılabilir görünüm
teşekkürler..
haaha sagolll :) bu arada dip not fln süper olmuş :Dsekisila'den alıntı:shouva bu nasıl bir ögretme aşkıdır gör :) :) :)
calısma güzel yalnız bi hata var gibi dogruların kesısımınde x yerine 1 ve -1 verince y 3 cıkmalı daha sonra öklidden 1 1 kök2 geliyor alanda kök2nin karesinden 2 yanılıyor muyum ?Mat.'den alıntı:
Doğru, oralar 2 değil 3 olacak. Sanırım zaten siz de anladınız herhalde. (kök 2'nin karesi dediğiniz göre.) Ayrıca; bu şeklin kae olduğunu şuradan anladık; bu doğruların ikili ikili eğimleri çarpımı -1 olduğu için diktirler birbirlerine. Ayrıca iki nokta arası uzaklık formülünden bütün uzunlukların kök2 olduğunu anladık. Dolayısıyla alan 2 oldu.
Bu doğrular nereden geldi diyorsanız şöyle:
f(x)'in yanında yazan iki dıoğruyu da çizersiniz. y'lerin max. olduğu kısımları alırsınız. Yani, y=x+2'nin x>0 olan kısmı ve y=2-x'in x<0 kısmını alırsınız.
Aynı şeyi g(x) için yapar, y'lerin min. olduğu yerleri alırsınız.
Mat.'den alıntı:Doğru, oralar 2 değil 3 olacak. Sanırım zaten siz de anladınız herhalde. (kök 2'nin karesi dediğiniz göre.) Ayrıca; bu şeklin kae olduğunu şuradan anladık; bu doğruların ikili ikili eğimleri çarpımı -1 olduğu için diktirler birbirlerine. Ayrıca iki nokta arası uzaklık formülünden bütün uzunlukların kök2 olduğunu anladık. Dolayısıyla alan 2 oldu.
Bu doğrular nereden geldi diyorsanız şöyle:
f(x)'in yanında yazan iki dıoğruyu da çizersiniz. y'lerin max. olduğu kısımları alırsınız. Yani, y=x+2'nin x>0 olan kısmı ve y=2-x'in x<0 kısmını alırsınız.
Aynı şeyi g(x) için yapar, y'lerin min. olduğu yerleri alırsınız.
|x-3|+|y+4|≤2 eşitliginin olusturdugu bolgenın alanı? (8)
bu soru için bir fikriniz var mı? ben söyle bir şey düsündüm simdi x aralıgını buldum 1≤x≤5 y ise -6≤y≤-2 bunları yerleştirince oluşan eşitsizlik y) -4ve-2 x)1 ve 5 aralıgı cıkan sekıl dıkdortgen oldugu ıcın |-2|.|4|=8 buldum kısa kenar 4-2=2 uzun kenar 5-1=4 dogru mu acaba?