"diğerleri" yerine hangi numaralı sorularınızın kaldığını yazarsanız sorularınızı çözmek isteyen birinin yukarıdaki mesajları okurken zaman kaybetmesini de engellemiş olursunuz.
hayır mesela P noktası düzlemde hareketli bir nokta olsun
|lPAl-lPDl| farkının mümkün olan en büyük değeri alabilmesi için P noktası A,D,P doğrudaş seçilmeli
o zaman |lPAl-lPDl| farkının en büyük değeri lADl dir
Soruda verilene göre P noktası BC doğrusu üzerinde; ama A,D,P noktaları doğrudaş seçilirse P noktası nasıl BC'nin üzerinde olsun?
O yüzden ||PA|-|PD|| 10 olamaz; cevap da 9 olmalı.
Aynı mantıkla hareket edersek 2. soru da 13 olamaz(5,12,13 üçgeni oluşuyor) cevap 12 olmalı.
NOT: Sorunun soruluş tarzında bir hata var. "....... en büyük değeri kaç cm'dir?" denmiş; ama en büyük tam sayı değerini sorması gerekirdi.
evet farketmiştim ama dün kimseye gıcıklık yapamadım, uyuyamam diye fırsat bulmuşken günlük görevimi yapayım dedim.
1 ve 2 aynı sorular ilki çözülmüş zaten, üçgen eşitsizliğinden belirtilen fark AD den küçük (eşit , üçgen şartı yok doğru da olabilir)
kısaca 2. sorunun cevabı 13 olur.
BC nin dışında da nokta alabileceğimizi varsayıp bu sonucu bulduk.
4.
F ve K bulundukları hipotenüslerin orta noktasıdır. muhteşem üçlü mü diyorsunuz ondan oluşur. FK üçgenin orta tabanıdır yani FK=x/2, ayrıca AFK üçgeninin çevresi 12 olur öyleyse x/2<12/2 , x<12
yani cevap 11 olur.
Soruda verilene göre P noktası BC doğrusu üzerinde; ama A,D,P noktaları doğrudaş seçilirse P noktası nasıl BC'nin üzerinde olsun?
O yüzden ||PA|-|PD|| 10 olamaz; cevap da 9 olmalı.
Aynı mantıkla hareket edersek 2. soru da 13 olamaz(5,12,13 üçgeni oluşuyor) cevap 12 olmalı.
NOT: Sorunun soruluş tarzında bir hata var. "....... en büyük değeri kaç cm'dir?" denmiş; ama en büyük tam sayı değerini sorması gerekirdi.
ikinci soru için dediğinize katılabilirim ama ilk soruda dışlardaki bi nokta seçilebilir çünkü BC doğrusu demiş. ikincide eğer dolayı taşma yoksa kısa dikmenin ayağı seçilebilir
hocam tamam da oraya nasıl 10 diyebiliyoruz ya a nın gördüğü 10 olsun tamam . peki üstte 60 ın gördüğü eş kenarlardan biri . diğer üçgendeyse eşit kenarı 60 tan daha büyük bir açı görüyor