MatematikTutkusu.com Forumları

trigonometri(1)

matrix[ ] - ait kullanıcı resmi (Avatar) matrix[ ] 05:48 14 Eyl 2012 #1
1)a= sin500, b=cos550 c=tan600 olduğuna göre sıralamalardan hangisi doğrudur ?
cevap(c>a>b)

(sırlama yapabimek için birim çember bütün açıları aynı bölgeye mi taşımalıyız.birim çemberde gösterseniz açıklayıcı olur)bu soruları yapamıyorum cos ve sin arasında değerlendirme yapıyorum , tan ile sin veya cos arasında nasıl değelendirme yapılır

ezekiel 08:05 14 Eyl 2012 #2
Selam ilk önce bu açıların teker teker esas ölçülerini al yani 360 a böl ve kalanı kullan
bundan sonra işaretlere bak bunun için birim çember işini kolaylaştırır

sin500=sin150=sin30=1/2

cos550=cos190=-cos10

tan600=tan240=tan60=√3

bu soruda gerek kalmadı çünkü bildiğimiz açılar çıktı farklı açılar olsa birim çember kullanmak gerekirdi
veya bildiğimiz açılara yakınlığına bakardık
birde sinde 1. bölgede açı arttıkça değerde artar cosinüsde açı arttıkça değer azalır bunlarıda kullanabilirsin
anlatabilmişimdir inşallah

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 09:34 14 Eyl 2012 #3
sin(180-a)=sina
cos(180-a)=-cosa
sin(90-a)=cosa
tan(180-a)tana
gibi formüllerle karşılaştırma yapmaya çalış

matrix[ ] - ait kullanıcı resmi (Avatar) matrix[ ] 10:17 14 Eyl 2012 #4

diyelim böyle 3 tane açı olan bir soru var x ve y uzunluklarının arasında değerlendirme yapılır cot değerinin(a uzunluğunun) x ve y den büyük mü küçük mü nasıl anlayabiliriz?bu çizdiğimde hepsi 1. bölge bazen de bir açı 2. bölgede diğerleri başka bölgede çıkabiliyor.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 13:43 14 Eyl 2012 #5
bu sorudaki gibi içinde farklı grupların karşılaştırılması istenilen durumlarda (sin-cos bi grup , tan-cot diğer grup olarak düşündük)
|tanx|>=|sinx| (ya da cot>cos) olduğunu ara adım olarak kullanıp tanx olarak verilen açının sinx halini sıralarız ve genelde de bu değer diğerlerinin içinde en büyük (negatifse de en küçük) çıkacaktır ki bize belirlememiz neredeyse imkansız olan durumlar oluşmasın.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm