eksiden ya da artıdan yaklaşması sadece mutlak değer fonksiyonlarında veya parçalı fonksiyon sorularında kullanılıyor.
bu sorularda heralde kafa karıştırmak için yapıyorlar diye düşünüyorum
eksiden ya da artıdan yaklaşması sadece mutlak değer fonksiyonlarında veya parçalı fonksiyon sorularında kullanılıyor.
bu sorularda heralde kafa karıştırmak için yapıyorlar diye düşünüyorum
Sağdan ve soldan yaklaşma her türlü şarttaki fonksiyonlarda olabilir. Bu başlı başına konudur matematikte. Kafa karıştırmak için yapılıyor değil bu örnekte veya sorular yazılıyor değil.
Sağdan ve soldan yaklaşma her türlü şarttaki fonksiyonlarda olabilir. Bu başlı başına konudur matematikte. Kafa karıştırmak için yapılıyor değil bu örnekte veya sorular yazılıyor değil.
Şöyle:
Hocam çoook teşekkür ederim.anladım ama bişey sorcam x neye gidiyorsa en son ifadede o yerine onu mu yazcam yani artık onumu x gibi düşündük?
Bir daha anlatırsak:
x'in 3'e sağdan yaklaşması demek epsilon>0 (çok küçük) bir sayı olmak üzere x=3+eps demektir; yâni eps-->0 giderken x de 3'e sağdan yaklaşır bakın dikkat ederseniz. O zaman limitte x gördüğüm yere bu anlamda (fikirde) 3+eps yazabilirim, bu taktirde limitin gidişi eps-->0 olacaktır.