gereksizyorumcu'den alıntı:
pastayı birlikte yiyorlar demek ikisinin ağzını aynı mideye almaksa böyle bişey yok.
Aynı masada otururuz ortadaki 9 dilimden bi tane sen önüne çekersin bi tane ben önüme çekerim yeriz kendi dilimini bitiren meşrubatını içer sıradaki dilime geçer karşısındaki bitirmiş ya da bitirmemiş onu ne bağlar (yok abi Allah aşkına sen başla :) )
bana göre soru mantık olarak doğru 9 dilim verildiğinden cevap olarak da doğru. mesela 10 dilim verilseydi küsuratlı incelemeye gidebilirdik ama bu sadece cevabı değiştirirdi. melek'in yaptığı çözüme ben de tam katılmıyorum onu belirteyim. siz nasıl çözerdiniz diyorsanız wolfram linkindeki formülasyonda bunu görebilirsiniz. Orada 9 yerine 10 yazınca da cevap 15.8 dakika bulunuyor, bu cevapta dilimlerin kişiler arasında bitebileceğini de varsaydık yok eğer bölmek yasaksa bu sefer de 17 dakika buluyoruz.
yani bu soru bence doğru en azından aldığım eğitimde bu tür sorular (genelde daha karmaşıkları) makine kullanım zamanları gibi formlarda sıklıkla karşımıza çıkardı. hatta bu soruların daha karmaşıklarının çözümünde kullanılan algoritmalar da mevcuttur.
yılmaz bir dilim pastayı tek başına 3 dakikada özcan ise aynı dilimi tek başına 2 dakikada yiyebilmektedir.her bir dilim pastadan sonra biirer bardak meşrubat içmektedirler.yılmaz ve özcan sırasıyla bir bardak meşrubatı 0,5 ve 1 dklık sürede içebiliyorlar.buna göre ikisi