1.Soruda EC kenarı k ise AE 2k olur.Aynı oranlar DB köşegeni içinde geçerli Orda iki tane üçgen çıkıyor benzerlikten yaparsın paralellikler verilmiş zaten ;)
Yazdırılabilir görünüm
1.Soruda EC kenarı k ise AE 2k olur.Aynı oranlar DB köşegeni içinde geçerli Orda iki tane üçgen çıkıyor benzerlikten yaparsın paralellikler verilmiş zaten ;)
2. soru --- bir kere paralel kenarlarda karşılıklı kenarlar birbirine eşit değil mi ? o zaman soruda bir hata var yoksa ben mi yanlış görüyorum :s
Oradan baska bir sonuc buldum ben. Telden olmuyor pc ye gecince sekli gonderrm.smyye'den alıntı:1.Soruda EC kenarý k ise AE 2k olur.Ayný oranlar DB köþegeni içinde geçerli Orda iki tane üçgen çýkýyor benzerlikten yaparsýn paralellikler verilmiþ zaten ;)
işlem hatası yapmış olabilir misin ben oradan devam ettirdim sonuç çıkıyor :)
O halde çözümü yazın da ben de hatam nerdeymiş göreyim :)smyye'den alıntı:işlem hatası yapmış olabilir misin ben oradan devam ettirdim sonuç çıkıyor :)
duygu95'den alıntı:yok çıkmıyor :) 1. soruda bir eksiklik var.Ben kitaptaki özellikleri yazıyorum belki ben yanlış geçirmişimdir.Çözümleride incelicem.Şİmdilik yanlış yazmışsam o ortadan kalksın.Soruda hatalıysa bilmiyom gari :)smyye'den alıntı:2. soru --- bir kere paralel kenarlarda karşılıklı kenarlar birbirine eşit değil mi ? o zaman soruda bir hata var yoksa ben mi yanlış görüyorum :s
1.soru da
ABCD YAMUK DC//AB
AC KESİŞİM DB=E
FE//AD
GE//BC
AE=2EC
FG=6 AB=?
2.SORU
ABCD İkizkenar yamuk SORUDA DA VE CB yi eşit göstermemiş.İkizkenar yamuk diyince öyle çizdim haliyle.Başka ikiz olcak yerde yoktur heralde:).Ama yinede bilin soruda oralrda eşittir işareti yok:)
EF//AB
CF=AE+ED
(EAD)=25
(EFB)=50
(DAB)=?
(6+a)/3a=2/3 olacaktı galiba ;)smyye'den alıntı:
Teşekkürler saol. :)
ahaha evet :D
ben |GB|'yi a+3 olarak alıyormuşum hiç farkında değilim :)smyye'den alıntı:ahaha evet :D