1)Oksijenli solunumun krebs devrinde bir mol asetil CoA nın reaksiyona katılmasıyla ilgili;
1 6H+6e⁻ NAD tarafından indirgenir.
2 2h+2e⁻ FAD tarafından indirgenir.
3 2 mol karbondioksit açığa çıkar
açıklamalaran hangileri doğrudur?
A) yalnız 1 B) yalnız 2 C)1 ve 3 D) 2 ve 3 E)1,2 ve 3
CEVAP:E
2)Bir hayvan hücresinde solunum reaksiyonlarının sitrik asit döngüsünde iki mol Asetil CoA;
1.2ATP+4CO₂+2FADH₂+6NADH
2.2ATP+2CO₂+FADH₂+3NADH₂
3.4ATP+4Co₂+2FADH₂+6NADH₂
moleküllerinden hangisine dönüşür?
A) Yalnız 1 B) Yalnız 2 C) Yalnız 3 D) 1 ve 2 E) 2 ve 3
CEVAP : A
Çözen Arkadaşlara ve hocalarıma Teşekkür ederim
[C-1]
1mol değil 2mol AsetilCo.a olmalı.
1.soruda bence bir hata var çünkü 2 Asetilco.A nın okzalookseik asitle tepkimesinden başlayan Krebs devrinde 6NADH₂,2FADH₂ indirgenir bunlar doğru ama 4CO₂ çıkar.
cvp E olmamalı.
[C-2]
Krebs devrinde asetil.coa dan başlayan kısımda 6NADH₂,2FADH₂ indirgenir. 4 mol CO₂ çıkışı olur. ve 2 ATP çıkar. Bu da A şıkkında verilmiş
2 soruyu anlayamadım daha detaylı anlatabilirsen hatta krebs le birlikte krebs bana proplem çıkartıyor o kadar hocayı dinledim bişey anlamadım krebsin asetil coa basamağını inşallah öss de çıkmaz :0
Krebs Reaksiyonlarından önce Glikoz reaksiyonundan başlayarak açıklayım..Bugun bende bu konuyu tekrar etmiştim.
Notlarım:
Glikoliz reaksiyonlarınının özellikleri:
*Tüm canlılarda ortaktır.
*Stoplazmada gerçekleşir.
*2 ATP glikozun aktivasyonu için harcanır.
*4 ATP substrat düzeyinde üretilir
*2 Pruvik asit oluşur
*2NAD, elektron ve hidrojen alarak 2NADH2 olarak indirgenir
Glikoliz reaksiyonları sonrasında üretilen.Pruvik asit AsetilCo.A'ya dönüşür..
Krebs Devri:
*prokaryotlarda stoplazmada,ökaryotlarda mitokondirinin matriks sıvısında gerçekleşir.
*2 ATP substrat düzeyinde üretilir.
*8 NADH2 indirgenir.
*2 FAD elektron ve H alır 2FADH2 olarak indirgenir
* 6co2 çıkışı vardır.
Ben ezberlemedim ama mantığını kvradım FAD ve NAD hidrojen tutarlar. İkisinin de görevi aynı aslında bu konudan çok soru çözmek lazım. Mantığını anlayınca basit gelecektir.