MatematikTutkusu.com Forumları

fizik

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 20:29 29 Eyl 2012 #1
1

bu soruda 3. şıkkı anlamadım onu açıklasanız yeterli olacak sanırım , sıcaklık neden sabit olsun ki grafikte düz çizgi yok yani 3t-4t de..

2
açıklayarak anlatırsanız sevnirim..

ezekiel 21:52 29 Eyl 2012 #2
1. sorunun cevabı A şıkkı mı?
Son öncülde (3t-4t) zaman aralığında sıvı kütlesi azaldığına göre bir miktar sıvı buharlaşıyor demektir. Belki kaynıyordur kaynıyorsa kaynama sabit sıcaklıkta gerçekleşir bu yüzden sabit olması gerekir. Ama buharlaşıyorsa buharlaşma her sıcaklıkta olabilir. O yüzden kesin birşey denemez.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 21:54 29 Eyl 2012 #3
evet bende yazcaktım.ama kesin diyipte c şıkkını da doğru cevap sayması saçma.

ezekiel 22:06 29 Eyl 2012 #4
2. soruda hepsi olabilir.
Nedeni de hepsinde ısıl dengeye gelebilir yani 0 C ye gelebilir.
Su kütlesi değişmiyorsa buz kütlesi de değişmiyordur yani ısıl dengededir.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 22:26 29 Eyl 2012 #5
1. sorunun cevabı A şıkkı mı?
Son öncülde (3t-4t) zaman aralığında sıvı kütlesi azaldığına göre bir miktar sıvı buharlaşıyor demektir. Belki kaynıyordur kaynıyorsa kaynama sabit sıcaklıkta gerçekleşir bu yüzden sabit olması gerekir. Ama buharlaşıyorsa buharlaşma her sıcaklıkta olabilir. O yüzden kesin birşey denemez.
iyide şu buharlaşma dediğin noktada kafam karıştı. saf bir katının ısınma grafiğini çizerken de buharlaşma her sıcaklıkta olur kabul ediyoruz zaten tamam ama o aralıktada sıcaklık değişiyor ?

ezekiel 22:55 29 Eyl 2012 #6
1. sorudaki grafik kütle zaman grafiği. Hal sıcaklık grafiği değil. Öyle olsaydı sıcaklık sabitken hal değiştiriyor diyebilirdik kesin olarak. Hem de daha kolay cevap verebilirdik. Doğru cevaplar ne versen ona göre düşünsek.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 00:51 30 Eyl 2012 #7
1. sorudaki grafik kütle zaman grafiği. Hal sıcaklık grafiği değil. Öyle olsaydı sıcaklık sabitken hal değiştiriyor diyebilirdik kesin olarak. Hem de daha kolay cevap verebilirdik. Doğru cevaplar ne versen ona göre düşünsek.
aynen kütleye göre düşünmemiz gerektiğini yeni fark ettim o zmaan 3 doğru oluyor . iki cevapta E

ezekiel 01:27 30 Eyl 2012 #8
2. de problem yoksa 1 e bi daha bakalım.
O zaman 1. soruda buharlaşmadan dolayı kaybedilen sıvı kütlesini ihmal etmiş.
Grafikte iki defa sıvı kütlesi azalmıştır. Yani iki defa sıvı kaynamıştır. Bundan dolayı iki farklı sıvı vardır diyebiliriz alkollu su gibi mesela.
I. doğru olur.
II. sıcaklık arttığından özkütle aksine azalır.
III. mesela alkollu suysa bu karışım t-2t aralığında alkol buharlaşmış olacağından 3t-4t aralığında sadece su kalmış olacağından o buharlaşıcak yani kaynayacak kaynamada sabit sıcaklıkta olduğundan sıcaklık 3t-4t aralığında sabittir.
Ama t-2t aralığında yani alkol kaynarken sıcaklık sabit midir değil midir onu bilmiyorum. Senin o konudaki düşüncen nedir çünkü onu da sorabilirdi.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 01:31 30 Eyl 2012 #9
2. de problem yoksa 1 e bi daha bakalım.
O zaman 1. soruda buharlaşmadan dolayı kaybedilen sıvı kütlesini ihmal etmiş.
Grafikte iki defa sıvı kütlesi azalmıştır. Yani iki defa sıvı kaynamıştır. Bundan dolayı iki farklı sıvı vardır diyebiliriz alkollu su gibi mesela.
I. doğru olur.
II. sıcaklık arttığından özkütle aksine azalır.
III. mesela alkollu suysa bu karışım t-2t aralığında alkol buharlaşmış olacağından 3t-4t aralığında sadece su kalmış olacağından o buharlaşıcak yani kaynayacak kaynamada sabit sıcaklıkta olduğundan sıcaklık 3t-4t aralığında sabittir.
Ama t-2t aralığında yani alkol kaynarken sıcaklık sabit midir değil midir onu bilmiyorum. Senin o konudaki düşüncen nedir çünkü onu da sorabilirdi.
bence 3t-4t arasında sabit demesinin nedeni , sıvı kütlesi azalmış yani madde hal değişmiş . hal değiştirirkende sıcaklığı sabit kalmış . ben böyle düşündüm o yüzden kesin diyebiliriz bence. t-2t anındada aynı şekil düşünebilirz gibi geliyor , kütle azalmış aynı şekilde..

ezekiel 02:42 30 Eyl 2012 #10
Ama t-2t aralığında alkollu su olucak yani bi karışım olucak. Alkol önce kaynıyacak ama kaynarken yanında su da var. Kafamı karıştıran o.