1.
2.
3.
1.
2.
3.
Sizleri çok seviyorum ♥
1.
doğrunun denklemini yazabilirsin ( C=x/2-20 ) oradan C=100 için çözümü yapabilrsin ya da C=100 de kaynama gerçekleştiğini düşünüp -20 den 0 a gidene kadar 10 birim x te ilerlenmiş öyleyse 5 kez daha 10 birim ilerlenirse 100 e varılı sonuç da x=60 çıkar gibi bir yorum yapabilirsin
2.
KL noktaları arasındaki potansiyel fark belli ve sabittir bu farkın hangi koldan hesaplandığı farketmez öyleyse herbir direnç için
R.I sabittir
akımların ilişkisi de
6i1=3i2=2i3 bulunur
3.
görüldüğü gibi bu dirençlrin hepsi paralel yani uçları arasında aynı potansiyel farka sahipler.
yani R.I aynı öyleyse
8.i1=4.i2 → i1/i2=4/8=1/2
hocam 2 de akımların ilişkisini anlayamadım
Sizleri çok seviyorum ♥
belirtilen noktaları üst üste taşırsan bunun aslında ikinci şekilde verilen sistem olduğunu görürsün. yani uçları arasındaki potansiyel fark aynıdır (paralel bağlanmışlar)
burada da IR=V sabit olarak çözüm yapılırsa
yazılan eşitlik bulunacaktır (tabi ben ters yazdığım için istediğin kadar uğraşsan da benim yazdığımı bulamayacaksın o başka )
madem büyüklük küçüklük sorulmuş sen küçük dirençten büyük akım geçer prensibiyle hızlıca R den geçen akımın en büyük , 3R den geçenin en küçük olduğunu yazabilirsin. benim yaptığımda da 6 ile 2 nin yerinin değişmesi lazım. düzeltiyorum yazılan sayılar çarpım değil bölen olarak yazılmalı
i₁/6=i₂/3=i₃/2 gibi
neyse işte fazla kurcalamamak lazım
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!