1![]()
bu soruda 3. şıkkı anlamadım onu açıklasanız yeterli olacak sanırım , sıcaklık neden sabit olsun ki grafikte düz çizgi yok yani 3t-4t de..
2
açıklayarak anlatırsanız sevnirim..
1![]()
bu soruda 3. şıkkı anlamadım onu açıklasanız yeterli olacak sanırım , sıcaklık neden sabit olsun ki grafikte düz çizgi yok yani 3t-4t de..
2
açıklayarak anlatırsanız sevnirim..
1. sorunun cevabı A şıkkı mı?
Son öncülde (3t-4t) zaman aralığında sıvı kütlesi azaldığına göre bir miktar sıvı buharlaşıyor demektir. Belki kaynıyordur kaynıyorsa kaynama sabit sıcaklıkta gerçekleşir bu yüzden sabit olması gerekir. Ama buharlaşıyorsa buharlaşma her sıcaklıkta olabilir. O yüzden kesin birşey denemez.
evet bende yazcaktım.ama kesin diyipte c şıkkını da doğru cevap sayması saçma.
2. soruda hepsi olabilir.
Nedeni de hepsinde ısıl dengeye gelebilir yani 0 C ye gelebilir.
Su kütlesi değişmiyorsa buz kütlesi de değişmiyordur yani ısıl dengededir.
1. sorudaki grafik kütle zaman grafiği. Hal sıcaklık grafiği değil. Öyle olsaydı sıcaklık sabitken hal değiştiriyor diyebilirdik kesin olarak. Hem de daha kolay cevap verebilirdik. Doğru cevaplar ne versen ona göre düşünsek.
2. de problem yoksa 1 e bi daha bakalım.
O zaman 1. soruda buharlaşmadan dolayı kaybedilen sıvı kütlesini ihmal etmiş.
Grafikte iki defa sıvı kütlesi azalmıştır. Yani iki defa sıvı kaynamıştır. Bundan dolayı iki farklı sıvı vardır diyebiliriz alkollu su gibi mesela.
I. doğru olur.
II. sıcaklık arttığından özkütle aksine azalır.
III. mesela alkollu suysa bu karışım t-2t aralığında alkol buharlaşmış olacağından 3t-4t aralığında sadece su kalmış olacağından o buharlaşıcak yani kaynayacak kaynamada sabit sıcaklıkta olduğundan sıcaklık 3t-4t aralığında sabittir.
Ama t-2t aralığında yani alkol kaynarken sıcaklık sabit midir değil midir onu bilmiyorum. Senin o konudaki düşüncen nedir çünkü onu da sorabilirdi.
Ama t-2t aralığında alkollu su olucak yani bi karışım olucak. Alkol önce kaynıyacak ama kaynarken yanında su da var. Kafamı karıştıran o.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!