MatematikTutkusu.com Forumları

türkçe

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 19:34 14 Eyl 2012 #1
şimdi türkçecimiz betimlemeyi fotoğrafa , öykülemeyi video kaydına benzer diye anlatmıştı . bende ordan yola çıkarak direk öyküleme dedim çünkü bir hareket var. ama parçanın geneline bakınca da betimleme daha çok gibi . o yüzden kafam karıştı biraz

kcancelik 19:45 14 Eyl 2012 #2
Burada zaman akışı şeklindeki olaylardan ziyade kişinin bir andaki durumu anlatılıyor. Ayrıca mekan tasviri gibi yapıldığından betimleme gibi geliyor.
Öykülemede zamanın akması gerekir; mesela bu metnin devamında saz çalan sazı bırakıp başka bir yere gitseydi. Daha sonra başına farklı olaylar gelseydi, öyküleme derdik.
İyi günler.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 20:04 14 Eyl 2012 #3
Burada zaman akışı şeklindeki olaylardan ziyade kişinin bir andaki durumu anlatılıyor. Ayrıca mekan tasviri gibi yapıldığından betimleme gibi geliyor.
Öykülemede zamanın akması gerekir; mesela bu metnin devamında saz çalan sazı bırakıp başka bir yere gitseydi. Daha sonra başına farklı olaylar gelseydi, öyküleme derdik.
İyi günler.

peki sağol (:

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 20:07 14 Eyl 2012 #4
2.

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 21:04 14 Eyl 2012 #5
A,B,D ,E şıklarında sıfat olduğunu görebiliyoruz ancak C şıkkı nasıl sorusuna cevap vermez C zarftır

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 21:11 14 Eyl 2012 #6
A,B,D ,E şıklarında sıfat olduğunu görebiliyoruz ancak C şıkkı nasıl sorusuna cevap vermez C zarftır
allahım türü diyomuş ben köküne bakıyorum fiil mi isim mi diye teşekkür ederim (:

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 22:06 14 Eyl 2012 #7
önemli değil