C değil C çünkü algler de kloroplast bulunur kamçılılardada bulunabilir ama hepsinde değil sadece D konjugasyon sillilerde olabiliyordu sanırım ve sporlularda hareket etmek için özelleştirilmiş yapıları yoktur o zaman E de gitti B de olmaz hepsi mitokondride oksijenli solunum yapmaz cevap:A olmalı
C değil C çünkü algler de kloroplast bulunur kamçılılardada bulunabilir ama hepsinde değil sadece D konjugasyon sillilerde olabiliyordu sanırım ve sporlularda hareket etmek için özelleştirilmiş yapıları yoktur o zaman E de gitti B de olmaz hepsi mitokondride oksijenli solunum yapmaz cevap:A olmalı
A da fotosentez den bahsetmiyor mu hepsi fotosentez yapıyor mu ?? B neden olmuyor
2. sorunun sebebi doğru. Yalnız nişasta sindirim enzimleri genellikle bulunuyor, az bulunan genellikle selüloz sindirim enzimleri oluyor.
çözümlü soruda bitki ve hayvan hücrelerinde ortak gerçekleşenler arasında nişasta hidrolizini almamıştı. ama şimdi yeni bir bilgi buldum netten :
''Nişasta suda çözünmez. Sindirilmesi hidroliz yoluyla olur, bu reaksiyonu katalizleyen amilaz enzimleri glikozlar arasındaki bağları keserler. Hayvan ve insanlar amilaz enzimlerine sahip olduklarından nişastayı sindirebilirler.''
diyor. e ben bu cümleden hayvan hücrelerindede hidrolizinin gerçekleştiğini çıkardım .
acaba çözüm mü hatalı verilmiş . ne düşünüyorsuunuz?
Nişasta az önce söylediğim gibi genelde sindirilebiliyor, belki selülozu kastetmek istemiş olabilir. Bu haliyle soru doğru değil.
Birinci sorunun cevabı nedir?
İyi günler.
Nişasta az önce söylediğim gibi genelde sindirilebiliyor, belki selülozu kastetmek istemiş olabilir. Bu haliyle soru doğru değil.
Birinci sorunun cevabı nedir?
İyi günler.
cevap A verilmiş ama hepsi nasıl fotosentez yapsın amip , cıvık mantarlar falan hetetrof
Cevap 1
*Fotosentez hepsi yapmaz.(Üretici de var tüketici de) *Mitokondride o2li solunum yaparlar.(Bildiğim kadarıyla) *Kloroplast taşıma (Fotosentez yapmazlar ki bulunsun)
*Konjugasyon yapma (eşeyli , eşeysiz üreme görülebilir.)
*Aktif hareket yapma(Hareketsizleri de var.)