MatematikTutkusu.com Forumları

biyoloji protista ?

İlk  1 2 3 4 Son
kcancelik 23:10 07 Eyl 2012 #11
Ben de B olarak düşünüyorum, inorganik maddeden organik madde sentezi sadece öglenada görülür diye hatırlıyorum.
Ama internette oksijensiz solunum yapan protistler de olduğu yazılmış.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 23:16 07 Eyl 2012 #12
Ben de B olarak düşünüyorum, inorganik maddeden organik madde sentezi sadece öglenada görülür diye hatırlıyorum.
o zaman istisna falandır herhalde. soruya göre A ve C zaten aynı olduğuna göre ya soru yanlış ya istisna olarak almalıyız. sonuçta tam parazit bitkide fotosentez yapmıyor. ama bitkileride fotosentez yapıyor kabul ediyoruz genel olarak . kaideyi bozmaz tarzı olabilir mi acaba

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 23:17 07 Eyl 2012 #13
bende bundan dolayı B olmaz dedim bence soru yanlış

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 23:19 07 Eyl 2012 #14
evet , ben de kitaptan baktım.Yanlış soru.

kcancelik 23:19 07 Eyl 2012 #15
soruya göre A ve C zaten aynı olduğuna göre ya soru yanlış ya istisna olarak almalıyız.
Soru yanlış fikrine ben de katılıyorum, yalnız A ile C aynı değil. Kemosentez de var.
İyi günler.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 23:21 07 Eyl 2012 #16
bencede yanlış neyse sağolun yorumlar için .

bir şey daha soraym , bir soruda yağları düzenleyici olarak almıştı bunun nedeni hormanların ve vitaminlerin yapısına katılabilmeleri midir?

kcancelik 23:29 07 Eyl 2012 #17
Yağlar düzenleyici değildir. Ayrıca vitaminlerin yapısına katılmazlar, vitaminler ayrı bir birimdir.
İyi günler.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 23:32 07 Eyl 2012 #18
Yağlar düzenleyici değildir. Ayrıca vitaminlerin yapısına katılmazlar, vitaminler ayrı bir birimdir.
İyi günler.
Yağların Hayvan ve İnsan Vücudundaki Görevleri son maddede katılıyorlar diye yazıyor .

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 23:38 07 Eyl 2012 #19
Şu şekilde düşünmeliyiz , A-D-E-K vitaminleri yağda çözünür.Bu nedenle , eğer hormonun yapısında yağ varsa katılabilirler.Kesinlikle katılamaz diyemeyiz.

Örneğin , steroitler yağ olduğu halde , vitamin , hormon ve hücre zarının yapısına da katılabilirler.

İyi günler.
Kcançelik , böyle bir yorum yapamayız.Steroitler istisnadır.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 23:41 07 Eyl 2012 #20
Şu şekilde düşünmeliyiz , A-D-E-K vitaminleri yağda çözünür.Bu nedenle , eğer hormonun yapısında yağ varsa katılabilirler.Kesinlikle katılamaz diyemeyiz.

Örneğin , steroitler yağ olduğu halde , vitamin , hormon ve hücre zarının yapısına da katılabilirler.
işte bende bunu soruyorum yapıya katılmaları düzenleyici olmalarını mı gerektiriyor yani

İlk  1 2 3 4 Son