Ben cevabımda kararlıyım. Arada böyle sorular çıkabiliyor. Yine de bir edebiyat hocasına sormanda fayda var. Dediğim gibi ben bu soruyu zor soru sormak istenirken saçma soru sorulmuş şeklinde görüyorum. 4 veya 6 olsa bu kadar tepki göstermem ama cevabın 5 şeklinde geçmesi hop orada bir dur dedirtiyor insana
bunu unuttuk
baktığın pencereye yanlış diyemem.
"sen benim sevdiğim kahramanı öldüremezsin, bir daha yazacaksın!" sanki romanın sonunda o kahraman ölüyor ve okuyucu sonunun böyle olmasına katlanamıyor, hayallerindeki sonu yazara empoze etmek istiyor diye yorumlamıştım, bu da benim pencerem.![]()
A şıkkını, "ben biraz böyle okur seviyorum" demesinden eliyorum.
C şıkkını zaten bu diyaloglardan anlıyoruz, eliyorum.
B şıkkını, ".... ve eğer okuduğu yazar sevdiği yazarsa o yazarın içinde bir parça olmayı ister." bunu istemesiyle yazar arasında bağ kurmasını burada ilişkilendiriyorum.
D şıkkına gelince, kendini kahraman ile özdeşleştirmeyi "kahramanın da tıpkı kendisi gibi olmasını istemesi" şeklinde anlıyorum, ama kahramanın ölmemesini istemekle bu aynı şey değil, kahraman okuyucu gibi olmadan da rolünü sürdürebilir. Misal ben hırsız değilimdir, ama romanda öyle bir serüven yakalamışımdır ki o kahraman orada kesinlikle hırsızlık yapmalıdır, olay akışı böyle sağlanmalıdır; dolayısıyla kendimle özdeşleştirmemiş de olurum. Yorumum bu...
Cevap da D verilmiş. Ben çözerken B dedim. Senin fikrini okuyunca B'yi de eledim.
Sizleri çok seviyorum ♥
Çelişkili bir soru. Haklısın. Yazara yeniden yazdırması kendi düş gücüyle oluşturduğu sonu oluşturmak isteğinden ortaya çıkar. Evet D seçeneği olacak.
anlaştık o halde.
Sizleri çok seviyorum ♥
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!