Şekli çizme şansım yok ama :
15,6 gramlık X cismi eşit kollu terazide dengede. Terazinin kolları 10 eşit bölmeye ayrılmış. x yükü sol kefede, 15g lık yük sağ kefede. Binici ise yük kolunda 3. bölmede. Bu terazinin duyarlılığı kaç gramdır?
Şekli çizme şansım yok ama :
15,6 gramlık X cismi eşit kollu terazide dengede. Terazinin kolları 10 eşit bölmeye ayrılmış. x yükü sol kefede, 15g lık yük sağ kefede. Binici ise yük kolunda 3. bölmede. Bu terazinin duyarlılığı kaç gramdır?
Sizleri çok seviyorum ♥
C-1
15,6=15+3mb/10
6/10=3mb/10
3mb=6
mb=2
Duyarlılık=Binicinin KütlesiBölme Sayısı
Duyarlılık=210
2)
resmi yükledikten sonra hatamı anladım.
çözüm için teşekkürler
Sizleri çok seviyorum ♥
Vektörlerin paralel olduğunu belirtmeniz gerekirdi,
Öncül doğru, |3K|=|2Z|
Yönleri zıt olduğundan, 3K=-2Z olacaktır.
ygs fizik için önerilerini almak isterim..
Sizleri çok seviyorum ♥
YGS fizik zaten 9. sınıfın tamamı ve 10. sınıfın Dinamik konusuna kadar olan kısmı kapsıyor, çok zor konular değil Kitap önerebilirim, 9. sınıf konuları için ESEN Konu Anlatımlı, 10. sınıf için Nihat Bilgin yayınları kullanıyorum ben. Birey yayınları de güzel bence.
Bir de konuyu Lise Dersleri Dökümanları'na açmışsın, buraya (Lise Dersleri) taşıyorum.
Elimde Esen var aslında. Ancak detayı fazla, daha çok sayısal öğrencileri için bana kalırsa... Şu an önümde Karekök var, daha basit. Ygs için yeterli gördüm. Benim aradığım tavsiyeler bundan ziyade konu çalışması ve sınav esnasında ,-fizik için- süreyi kullanma bâbındaydı...
Sizleri çok seviyorum ♥
Tahmin ettim. Türkçe Matematik öğrencisiyim.
Sitede çoğunlukla sayısal öğrencisi arkadaşlar var sanırım.
Sizleri çok seviyorum ♥
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!