lazbiyolog 16:42 03 May 2014 #1
svsmumcu26 16:44 03 May 2014 #2
Ed:Cevap 1-2-3
svsmumcu26 17:02 03 May 2014 #3
sizden cevap gelmeyecek

açıklayayım bari,
L'nin düşey bileşeni G yatay bileşeni F olur.(F=>Elektriksel kuvvet)
Aradan bileşkeyi çekerseniz paralellikten dolayı F ve G arasındaki açı da Q(teta) olacaktır.
tanq=Fe/G olur.
G'nin azalması tanQ'yi artıracağından 2.yargı doğru olur.
Kürelerin yük miktarlarının artırılması (uzaklık sbt olduğundan) Fe'yi artıracaktır böylece yine tanQ artacaktır.
3.yargı da doğrudur.
lazbiyolog 17:12 03 May 2014 #4
ilginize teşekürler... şimdi fark ettim mesajınızı..
bende siizn gibi düşündüm ama değil.. maalesef.. cevap e olacak ama ben mantığını anlyamdım.. bu yuzden eklemdim burya...
svsmumcu26 17:15 03 May 2014 #5 ilginize teşekürler... şimdi fark ettim mesajınızı..
bende siizn gibi düşündüm ama değil.. maalesef.. cevap e olacak ama ben mantığını anlyamdım.. bu yuzden eklemdim burya...
Kusura bakmayın çok tipik bir soru ve cevap hep ya 1 ya 1-2 oluyor o yüzden hemen sazan gibi atladım 3.yargıya bakmadan

Neyse,açıklayayım. K'nın kütlesini arttırdığımızda yukarıda anlattığım mantıktan ötürü alfa açısı azalacak ve diğer cisme yaklaşacaktır K cismi.
Peki,aradaki uzaklığın azalması neye neden olacaktır?
E=q1.q2/d^2 değil mi? uzaklık azalırsa E yine artacaktır. O halde tanq=fe/G'den Fe arttığından teta da artacaktır.
svsmumcu26 17:17 03 May 2014 #6
Diğer soruda da cisimlerin yükleriyle ilgili bir bilgimiz yok o halde F'nin nereye etkiyeceğini de bilemeyiz.O halde F'lerle ilgili bir yorum yapamayız fakat en yukarıdaki ip sadece iki cismin ağırlığını taşıyacaktır ve cevap sadece 3 olacaktır.
Burada F'lerin hangi yönde olduğunun bir önemi yoktur nasıl olsa birbirlerini götürecekler.
lazbiyolog 17:38 03 May 2014 #7 Kusura bakmayın çok tipik bir soru ve cevap hep ya 1 ya 1-2 oluyor o yüzden hemen sazan gibi atladım 3.yargıya bakmadan

Neyse,açıklayayım. K'nın kütlesini arttırdığımızda yukarıda anlattığım mantıktan ötürü alfa açısı azalacak ve diğer cisme yaklaşacaktır K cismi.
Peki,aradaki uzaklığın azalması neye neden olacaktır?
E=q1.q2/d^2 değil mi? uzaklık azalırsa E yine artacaktır. O halde tanq=fe/G'den Fe arttığından teta da artacaktır.
Emeğinize sağlık tam aradığım cevap oldu.. Bu kadar sağlam ilişki olaabilceği aklımın ucuna gelmezdi..

çok güzel hazırlanmış bir soru.. gerçekten..
lazbiyolog 17:39 03 May 2014 #8 Diğer soruda da cisimlerin yükleriyle ilgili bir bilgimiz yok o halde F'nin nereye etkiyeceğini de bilemeyiz.O halde F'lerle ilgili bir yorum yapamayız fakat en yukarıdaki ip sadece iki cismin ağırlığını taşıyacaktır ve cevap sadece 3 olacaktır.
Burada F'lerin hangi yönde olduğunun bir önemi yoktur nasıl olsa birbirlerini götürecekler.
Emeğinize sağlık gerçekten basit bir soruymuş..
svsmumcu26 17:40 03 May 2014 #9
Önemli değil,kolay gelsin.