matsever63 00:31 28 Eyl 2013 #11
x<0 ise, |x|=-x sanırsam şu işaretleri anlamadın. x negatif sayı ise, mutlak değerden çıkarırken (-) ile çarpıp çıkarıyoruz diyebiliriz.
-x negatif gözüksede (önündeki işaret bakımından) pozitiftir.çünkü x zaten negatif bir sayı (-) ile çarpılınca pozitif oluyor yani -x pozitiftir.
erdemtskn 01:36 28 Eyl 2013 #12
x<0 olduğunda onu illa ki -x gibi yazman gerekmez bu durum şöyle kabul etmeni tavsiye ederim elma resmi nasıl elmayı bir bütün olarak temsil ediyor ise x te bir bütün olarak -1 gibi bir değeri temsil ediyor ve -x yazmak ifadenin negatif olduğunu anlatmıyor -x dediğin zaman senin anlaman gereken şu x ifadesinin işareti orjinalde ne ise işaretini değiştir.
alper_492 03:00 28 Eyl 2013 #13
x<0 ise, |x|=-x sanırsam şu işaretleri anlamadın. x negatif sayı ise, mutlak değerden çıkarırken (-) ile çarpıp çıkarıyoruz diyebiliriz.
-x negatif gözüksede (önündeki işaret bakımından) pozitiftir.çünkü x zaten negatif bir sayı (-) ile çarpılınca pozitif oluyor yani -x pozitiftir.
ben bunu biliyorum bnm anlamadığım olay aslında mutlak değerin dışında olan x ile alakalı ya hangisi negatif hangisi pozitif sorularında yada basitçe eksi ile eksinin çarpımı artı değilmidir ben neden koşulu x<0 olduğunda |x+|x|+
x kırmızyla yazdığım x'in neden koşula uymayıp işaret değiştirmediğini anlamıyorum, sonuçta mutlak değerli bi ifade değil koşulda eksi verdiği için önündeki artı ile çarpılır ve eksi x olmaz mı? takıldığım nokta burasııı.
Bu ara da cevaplarınız ve ilginiz içinde gerçekten sağolunn.