1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    Karma Soru - 4

    1) Yarışan iki atletten birincisi yolun yarısına geldiğinde, ikinci atlet yolun 3/4 ünü gitmiş oluyor. Buna göre, ikinci atlet yarışı bitirdiğinde birinci atlet yolun kaçta kaçını gitmiş olur? (2/3)


    2) Olcay hergün cebindeki paranın 1/3 ünü, okan ise hergün cebindeki paranın 1/5 ini harcıyor. 3. günün sonunda ikisininde cebinde eşit miktarda para kaldığına göre, başlangıçta okanın parasının olcayın parasına oranı kaçtır? (125/216)


    3) Bir sınıfta 3 galatasaraylı, 8 fenerbahçeli ve 12 beşiktaşlı öğrenci vardır. Bu sınıftan rasgele en az kaç öğrenci seçilirse herhangi üç öğrencinin tuttukları takımlar kesinlikle aynı olur? (7)


    4) Bisküvi fabrikasında üretilen 4 kg lık bisküvi paketini birinci makine 4 dakikada, ikinci makine 6 dakikada ve üçüncü makinede 8 dakikada üretebiliyor. Bu üç makine birlikte üretime başlıyor. Toplam 624 kg lık bisküvi paketi üretildiği anda makineler durduruluyor. Buna göre, en hızlı olan makine kaç paket üretmiştir? (72)


    5) 420 koli mal, araba yada hamalla taşınacaktır. Hamal her seferde 4 koli ve her sefer için 15 TL almakta, araba ise her seferde 20 koli ve her sefer için 60 TL almaktadır. Hamal ve araç en az birer kez kullanılmak şartı ile bu koliler en az kaç TL ye taşınır? (1275)

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    1.


    olcay cebinde a lira
    okanın cebinde b lira olsun.

    2.soru


    4. soru
    dakikalr 4,6,8 ise hızlar ters oratılıdır. ebob = 24
    4 6 8
    6v 4v 3v olur.

    4kg paket
    624/4=156 dk sürmüş
    156=6v+4v+3v=13v den v = 12
    en hızlı bitiren 4. dk yani 6v 6.12 = 72

    5. sorun için ilk olarak sorudanda görüldüğü gibi arabyla iş yapmak daha avantajlı.
    ikincisi hamal 4 koli ***ürürse 416 kalır 8 ***ürse 412 kalır diye gider . 1 seferde 20 koliyse arabayla 20 ye tam bölünmeli onun için :
    hamalla 5 defa iş yaptım.
    arabacıylada 20 defa iş yaptım.

    12*5=75 ve 20*60= 1200 ise 1200+75=1275

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    C.3
    1. seçim: 1 GS 1 FB 1 BJK seçilsin.
    2. seçim: 1 GS 1 FB 1 BJK seçilsin.
    3. seçim: 1 GS veya 1 FB veya 1 BJK seçilirse 3 takımdaş oluşacaktır.
    Yanş 3+3+1=7

    Bu tür sorular en uç ihtimali göze alırak yapılır sorular.
    Yani 3 takımdaş nasıl en zor şekilde bir araya getirilebilir bunun sorusunu aramalıyız.
    İnternetim yok

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Teşekkürler Achille

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Teşekkürler Melek12


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. karma soru
      xelaze, bu konuyu "Özel geometri soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 18 Haz 2013, 13:59
    2. Karma Soru - 5
      devil44, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 8
      : 04 Haz 2012, 11:24
    3. Karma Soru - 3
      devil44, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 28 May 2012, 23:00
    4. Karma Soru - 2
      devil44, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 5
      : 26 May 2012, 20:37
    5. Karma Soru - 1
      devil44, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 9
      : 23 May 2012, 15:51
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları