MatematikTutkusu.com Forumları

yardıma ihtiyacım var

mert46 - ait kullanıcı resmi (Avatar) mert46 19:41 09 Oca 2011 #1
Değerli arkadaşlar, forumda geometri sorusu sormak istiyorum yalnız paintde hazırladım sorular sayfa dışına taşıyo bunu nasıl küçültecem cevaplarınız için teşekkürler.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 19:48 09 Oca 2011 #2
Paintte yukarıda resim menüsü var. orada uzat/eğ butonuna tıkla. resimi yüzdelik olarak küçültebiliyorsun Mesela yarı yarıya küçültmek için hem eni hem de boyu %50 yap. ve öyle kaydet.

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 21:11 09 Oca 2011 #3
aynı şeyi elle istediğin kadar ayarlayabilirsin, öncelikle resmi ortalara bir yerlere çizmişsin ve kenarlarda gereksiz boşluklar var bunlardan kurtulmak istiyorsun;

çizimini kes ve sol üst köşeye taşı, sonrada sağ alt köşeye gel, tam köşede dikkat edecek olursan bir tane nokta var o noktanın üzerine fare ile gel ve tıklayıp, basılı tut ve o noktayı sol üste çapraz olarak sürükle istediğin boyuta geldiğini düşündüğünde bırak ve gereksiz boşluklardan kurtulmuş olursun

sonrada bildiğin gibi resmini farklı kaydet deyip, dosya türü bölümünden JPEG seçerek kaydet

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 21:13 09 Oca 2011 #4
Öğretmenim sayfanın içindeyken o dediğiniz oluyor da çok büyük resimlerde çok zor oluyor. Yüzde olarak hemen küçültebiliyorsunuz.

mert46 - ait kullanıcı resmi (Avatar) mert46 04:01 10 Oca 2011 #5
arkadaşlar fotoğrafı paintde küçülttüm ama kaydettikten sonra gene büyük sayfada gösterdi bunu küçültüm foruma nasıl eklerim https://img407.imageshack.us/img407/...usukare125.jpg

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 11:05 10 Oca 2011 #6
resmi kaydettikten sonra ImageShack® - Online Photo and Video Hosting adresine git
aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak karşına

bu adımları izledikten sonra yaklaşık 15-20 saniye bekledikten sonra resim yüklenecektir. bir şeye dokunmuyorsun yükleme bittikten sonra otomotik olarak sayfa değişecektir, ve aşağıdaki hale gelecektir

matci 11:35 10 Oca 2011 #7
Yada forumun yardım bölümündeki video anlatıma (Yazılarınıza resim nasıl eklenir? (video))bakabilirsin

mert46 - ait kullanıcı resmi (Avatar) mert46 12:22 10 Oca 2011 #8
çok teşekkür ederim bulmak istediğim oydu

karaceza24 23:19 10 Oca 2011 #9
Tskr...

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm