İşçi Problemlerinde Kullanabileceğimiz Bazı Denklemler: *Bir işi A işçisi a saatte yapıyor, aynı işi bir B işçisi b saatte yapıyor ve ikisi...
Merhabalar.Çözümüne yaklaştım (sanırım zamanın karesini alıp 2 ile çarparsam deponun tamamını buluyorum,yani 2.t² -> doğru mu ? )ama çözemedim soruyu...
Forum:
KPSS Matematik
1) Aynı kapasitede 10 işçi birer gün arayla işe başlıyorlar ve işi 12 günde bitiriyorlar. Buna göre 5 işçi birlikte aynı işi kaç günde bitirebilir?...
1.üç işçi belli bir işi sırayla a,b ve c günde bitirebiliyor. üçü birlikte aynı işi 18 günde bitirebildiğine ve a<b<c bağıntısı bulunduğuna göre c...
1)Bir depoya her gün içindeki su miktarı kadar su eklenerek 16 günde depo dolduruluyor.Deponun 1/4 ü kaç günde dolar? (bu soruda bi yazım yanlışı...
Forum:
Lise Matematik
bir çobanın elindeki yem koyunlarına 70 ineklerine ise 30 gün yetiyor. buna göre çoban elindeki yemle inek ve koyunları kaç gün besleyebilir? a- 19...
x,y,z şahısları eşit hisselerde bir iş kurmuşlardır. kuruluş semayesınin 2/5 ini x geri kalnınıda y ödemiştir. herhangı bır sermaye arttırımı...
Bir havuzun belli bir kısmı su ile doludur.Havuza havuzun boş kısmının ...