Teşekkür Ederim.Gökberk :)
Yazdırılabilir görünüm
Teşekkür Ederim.Gökberk :)
son soruyu ben çözeyim.
√(x-2)2+22+√(x-7)2+32 dersek analitk düzlemde (3,2) (x,0) arasındaki mesafe ile (7,3) (x,0) arasındaki mesafenin toplamı olur toplamın en büyük olması için (3,2) nin xe göre simetriği (3,-2) ile (x,0) ve (7,3) ün doğrusal olması lazım (3,-2) ile (7,3) arasındaki mesafe √41 dir
tamamdır, teşekkürler.sentetikgeo'den alıntı:son soruyu ben çözeyim.
√(x-2)2+22+√(x-7)2+32 dersek analitk düzlemde (3,2) (x,0) arasındaki mesafe ile (7,3) (x,0) arasındaki mesafenin toplamı olur toplamın en büyük olması için (3,2) nin xe göre simetriği (3,-2) ile (x,0) ve (7,3) ün doğrusal olması lazım (3,-2) ile (7,3) arasındaki mesafe √41 dir
:)
Güzel bir soru değil mi? :)sinavkizi'den alıntı:tamamdır, teşekkürler.
şindi khorkhurt ve ben 7 bulduk da o niçin yanlış oldu, onu deyiver, onarım :)svsmumcu26'den alıntı:Güzel bir soru değil mi? :)
Çözümünü yazdın mı ki deyiverim :)sinavkizi'den alıntı:şindi khorkhurt ve ben 7 bulduk da o niçin yanlış oldu, onu deyiver, onarım :)
Bizim ne yaptığımız gâyet bilindikti, ya tam kare kullandık ya türev :Dsvsmumcu26'den alıntı:Çözümünü yazdın mı ki deyiverim :)
Bu çözüm başka
O niçin yanlış onu anlamalıyız
türevle farklı bulunmuşsa işlem hatası yapılmış olmalı. uzun da olsa doğru cevap bulunuyordur.sinavkizi'den alıntı:Bizim ne yaptığımız gâyet bilindikti, ya tam kare kullandık ya türev :D
Bu çözüm başka
O niçin yanlış onu anlamalıyız
tamkare ayırma ile 7 değil de 5 bulunmuştu sanırım. oradaki sıkıntı aynı değişkene bağlı iki tamkare ifadenin aynı anda 0 değerini alabileceğinin düşünülmesi.
(x-3)² veya (x-7)² , bunlardan en az biri 0 değil. (optimal noktada görülüyor ki ikisi de değil)
gereksizyorumcu'den alıntı:türevle farklı bulunmuşsa işlem hatası yapılmış olmalı. uzun da olsa doğru cevap bulunuyordur.
tamkare ayırma ile 7 değil de 5 bulunmuştu sanırım. oradaki sıkıntı aynı değişkene bağlı iki tamkare ifadenin aynı anda 0 değerini alabileceğinin düşünülmesi.
(x-3)² veya (x-7)² , bunlardan en az biri 0 değil. (optimal noktada görülüyor ki ikisi de değil)
Sağ olun hocam.