Denerim :):)gereksizyorumcu'den alıntı:94 ü değil de 25 li soruyu bulmaya çalışsan, bak ipucu sayısını da arttırıyorum :)
https://www.matematiktutkusu.com/for...cil-lazim.html
Yazdırılabilir görünüm
Denerim :):)gereksizyorumcu'den alıntı:94 ü değil de 25 li soruyu bulmaya çalışsan, bak ipucu sayısını da arttırıyorum :)
https://www.matematiktutkusu.com/for...cil-lazim.html
dediğimi buldun mu?gökberk'den alıntı:Denerim :):)
n=1,2,3,4 ve 5 için istenmeyen altkümelerin sayısını bulursan (belki nedenini bulamayacaksın ama) eminim cevabı bulacaksın.
mesela n=1 için 2 altküme şartlara uymuyor ( {} ve {1})
Verdiğiniz linkteki çözümü çok iyi anladım, ama buraya yazdığınız 25'li soruda kümenin eleman sayısı kısıtlanmadığı için aynı yolu izleyemiyorum :confused:gereksizyorumcu'den alıntı:dediğimi buldun mu?
n=1,2,3,4 ve 5 için istenmeyen altkümelerin sayısını bulursan (belki nedenini bulamayacaksın ama) eminim cevabı bulacaksın.
o linkteki formüle göre n elemanlı bir kümenin ardışık eleman içermeyen k elemanlı altkümelerinin sayısı
C(n-k+1,k)
burada k=0,1,2... diye yürürseniz bulmuş olursunuz mesela n=5 için tüm sayı
C(6,0)+C(5,1)+C(4,2)+C(3,3)=1+5+6+1=13 olur
ya bu sayılar size hiçbişey ifade etmiyor mu?
farklı farklı n sayıları için 2,3,5,13,34,89 gibi sayılar bulduk
Hocam dediğinizi yaparak bir dizi buldum :):):) 325 diyorum?gereksizyorumcu'den alıntı:dediğimi buldun mu?
Vazgeçtim, hata yapmışım...gökberk'den alıntı:Hocam dediğinizi yaparak bir dizi buldum :):):) 325 diyorum?
Sanırım sonunda buldum.gereksizyorumcu'den alıntı:o linkteki formüle göre n elemanlı bir kümenin ardışık eleman içermeyen k elemanlı altkümelerinin sayısı
C(n-k+1,k)
burada k=0,1,2... diye yürürseniz bulmuş olursunuz mesela n=5 için tüm sayı
C(6,0)+C(5,1)+C(4,2)+C(3,3)=1+5+6+1=13 olur
ya bu sayılar size hiçbişey ifade etmiyor mu?
farklı farklı n sayıları için 2,3,5,13,34,89 gibi sayılar bulduk
Fibonacci dizisi sorunun cevabını veriyor.
n kümedeki eleman sayısı olmak üzere, fibonacci dizisinin n+3. terimi ardışık eleman içermeyen alt küme sayısı oluyor.
n=1 için 2gökberk'den alıntı:Vazgeçtim, hata yapmışım...
n=2 için 3
n=3 için 5
n=4 için 8
n=5 için 13
n=6 için 21
n=7 için 34
altküme ardışık eleman içermez.
bunlar neye benziyor?
evet n eleman için F(n+2) ardışık eleman içermeyen altküme sayısıdır.
yani 25 için sorunun cevabı 2^25-F(27)
Uzun bir uğraş sonucunda güzel bir noktaya vardım, teşekkürler hocam bu sorunun fibonacciden geleceği hiç aklıma gelmezdi :)