MatematikTutkusu.com Forumları

Mutlak deger

1 2 Son
tubicik - ait kullanıcı resmi (Avatar) tubicik 17:48 19 May 2012 #1
biri bana | b|=-b yi nasıl buldugunu anlatabilirmi a<0 ise −a>0 nasıl oluyor

sinavkizi 17:53 19 May 2012 #2
a<0 iken, a -1 olsun mesela: -1<0. Bunu (-) ile çarpınca (-).(-1) yani +1<0 olur mu? olmaz. O yüzden yön değiştirmek zorunda.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:03 19 May 2012 #3
biri bana | b|=-b yi nasıl buldugunu anlatabilirmi a<0 ise −a>0 nasıl oluyor
Mutlak değerin tanımını iyi bilmek lazım. Mutlak değer sıfıra göre uzaklık belirtir. Uzaklık negatif olamayacağından dolayı mutlak değerli ifadeler dışarıya pozitif çıkar şeklinde tanımlanır.
Bunun aslı şudur |b|=-b oluyorsa 0>b dir. Bu durumda b sayısı negatif bir sayıdır. Mutlak değer ifadeyi pozitif yapmaktı b negatif sayısını da önüne "-" getirerek pozitif yaparız yani
-b sayısı pozitif bir sayıdır. Çünkü b=-2 gibi bir sayı olduğundan -(-2)=2 pozitif sayıdır.

tubicik - ait kullanıcı resmi (Avatar) tubicik 18:09 19 May 2012 #4
duygu anlamadım

Faruk 18:12 19 May 2012 #5
-2=a ise
2=-a değil midir?
|-2|=2 değil midir?
|a|=-a değil midir? Evet, evet, evet

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:13 19 May 2012 #6
duygu anlamadım
değer vererek denersen anlarsın. b=-1 olsun |-1|=-(-1)=1 olacaktır. Gördüğümüz -1 yerine b yazalım |b|=-(b)=-b olur.

kırmızı gece 20:26 19 May 2012 #7
ben ilk çalışmaya başladığımda zorlanmıştım aynı şekilde,

b bir sembol ne olduğunu bilmiyoruz, yani kazı kazan gibi kazıyorsun altından -1 çıkabiliyor veya +1

| b|=-b

mutlak değerli ifade pozitif bunu biliyoruz. b yi kazımışız altından negatifli bir şey çıkmış bunu pozitif yapmalıyız bir tane daha - ile çarpmışız pozitif olmuş

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 20:38 19 May 2012 #8
ben ilk çalışmaya başladığımda zorlanmıştım aynı şekilde,

b bir sembol ne olduğunu bilmiyoruz, yani kazı kazan gibi kazıyorsun altından -1 çıkabiliyor veya +1

| b|=-b

mutlak değerli ifade pozitif bunu biliyoruz. b yi kazımışız altından negatifli bir şey çıkmış bunu pozitif yapmalıyız bir tane daha - ile çarpmışız pozitif olmuş
Anlaşılmasının zorluğunun nedeni tanımını bilmemekten kaynaklanıyor. Tanımı bildikten sonra bu şekilde uzatıp benzetme yapmaya gerek yok. Bu daha çok sol kulağını sağ elinle gösterme olayı gibi oluyor.

kırmızı gece 20:54 19 May 2012 #9
ben bu şekilde anlamıştım ilk başta umarım arkadaşa faydalı olur ...

tubicik - ait kullanıcı resmi (Avatar) tubicik 20:55 19 May 2012 #10
yirim sizi))))anladımmm sonunda

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm