1. #1

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    soru hız problemleri

    Saatteki hızı 120 km olan bir araç her saat sonunda hızını yarıya düşürerek iki kent arasındaki yolu 3 saatte gitmiştir.Buna göre iki kent arası kaç km dir. cevap 210

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    ilk saatte 120
    ikinci saatte 120/2=60
    üçüncü saatte de 60/2=30 km yol gider

    toplam mesafe de 120+60+30=210 km bulunur

  3. #3

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    teşekkürler dikkatimi toplamam lazım çok kolay soruymuş

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    çoğu zaman bu tür sorular insanı sıkıntıya düşürür. bu kadar kolay sormuş olamazlar acaba bişey mi görmüyorum diye 10 soru sonrasında bile aklınıza takılır.


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları