Ben anladim 2 nin icinede olacagi.5 durum daha var 12 oluyor o.zaman
Yazdırılabilir görünüm
Ben anladim 2 nin icinede olacagi.5 durum daha var 12 oluyor o.zaman
biz ne diyorsak doğru değildir ama akşam vakti eğlence oldu sadece, arada böyle şeyler de güzel oluyo.gökberk'den alıntı:Neyse hocam, aklım karıştı galiba :) Siz ne diyorsanız doğrudur :)
içinde 2 den gelen 4 asal ve 2 çift sayı olma ile 3 asal ve 3 çift olma durularını saymamışsınız sanırım ama ben şöyle saymıştım sizden biraz farklı galibaduygu95'den alıntı:Cozumlerimizdeki hata nerde neyi eksik saymis oluyoruz.
içinde 2 olmayan sadece 1 tane 35746
içinde 2 olan için
toplm C(6,2)=15 tane seçebiliriz , işimize yaramayanları çıkaralım
1 46 357 , bunlardan 4 eleman seçeceğiz ama içinde 2 asal veya 1 çift olmayacak
1 çift olmayan 1 durum olabilir 1357 (-1)
2 asal olmayan 357 den 1 ini seçeriz C(3,1) , yanına klan 3 sayıyı ekleriz toplam 3 durum (-3)
tüm durumların sayısı 1+15-1-3=12 olmalı.
Aslında soru ifadesini "A kümesinin 5 elamanlı alt kümelerinin kaçı üç asal sayı ve iki çift sayı içerir?" diye düşünürseniz daha rahat olur.
gereksizyorumcu ve mathematics21 hocam, çok teşekkür ederim ikinize de.
Teşekkürler hocam elinize sağlık.
Konuyla ilgilenen bütün hocalarıma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. :)
Bizde sana teşekkür ederiz bu güzel soruyu bizlerle paylaştığın için...Melek12'den alıntı:Konuyla ilgilenen bütün hocalarıma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. :)
Bu soruyla önyargıların belini kırmış olduk diye düşünüyorum :Pduygu95'den alıntı:Bizde sana teşekkür ederiz bu güzel soruyu bizlerle paylaştığın için...
C-1
2 varken,
2 tane daha asal sayı seçmemiz gerekiyor, C(3,2)=3 farklı seçim.
Bir tane daha çift seçmemiz gerekiyor, C(2,1)=2 farklı seçim.
3.2=6 farklı küme de burdan gelir.
2 yokken zaten 3 asal 2 de çift sayı kalıyor yani mecburen 1 durumda ordan gelir
toplamda 6+1 7 durum yapar ama şaibeli bir soru iki karıştırmış olayı fazlada takılmayın cevap 7